Tradicionalan hrvatski jelovnik na moderan način

Chef Zdravko Tomšić iz renomiranog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana već treću godinu za redom gostuje u zagrebačkom restoranu Vinodol te priprema poseban menu koji će oduševiti sve goste. Ove godine će zajedno sa chefovima Marijom Čepekom i Mićom Tolićem, 10. i 11. ožujka, pripremiti jelovnik u 6 sljedova koji je inspiriran Dalmatinskom zagorom. Večeru će otvoriti soparnik koji je jedan od najvećih specijaliteta Zagore, točnije Poljičke Republike, a svoje korijene vuče iz Male Azije.

Vinodol

Zatim će uslijediti zalučena pura s pečenicom, spuži na imotski te žablji kraci pohani na maslu. Simfoniju okusa će nastaviti dimljena jegulja s kremom od raštike i mladim kozjim sirom te cetinska pastrva s krustom od badema i šufiganim koromačem. Kulminacija večeri će biti zeleni kapurali od “džigerice” i svinjska kračica te jezik iz rasola s kremom od krumpira, kupusom u vučenom tijestu i umaku od arambašića. Šećer uvijek dolazi na kraju pa će ljubitelji slatkog moći kušati imotski rafiol s džemom vrgoračkih jagoda.

Vinodol

Cijena posebnog jelovnika koji će se služiti 10. ožujka za večeru te 11. ožujka za ručak i večeru iznosi 255 kuna. Kroz odabir vina uz 6 sljedova sve goste vodit će enologinja Josipa Andrijanić.

0