Sve što još stignete napraviti prije kraja ljeta

Popis za ultimativni kraj ljeta

Ljeto je posebno godišnje doba. Evocira slobodu, dobro raspoloženje, opuštenost i sreću, a baš zato osjećamo tako nagli prijelaz u jesen, novu školsku godinu, radne obaveze… I zaziremo od jeseni s gotovo neprimjetnim osjećajem koji tinja u nama, da nismo dobro iskoristili to lagodno vrijeme prije nego što se zatrpamo poslom ostatak godine.

Jesen će naravno donijeti svoje čari, ali prije nego što ljeto završi, donosimo popis stvari koji još stignete odraditi kako bi imali doista ispunjeno ljeto i sjećali ga se kad kiše počnu lijevati.

Organizirajte zabavu u vrtu (ili parku)

Čak i ako nemate konkretan povod za slavlje, obilježite kraj ljeta jednom atmosferičnom zabavom u vrtu. Lampice, svjećice, jedan veliki stol za sve prisutne, cvijeće i dobra hrana – svi će prisutni biti oduševljeni.

Iskoristite sunčani vikend za još jedno kupanje na moru (ili bazenu)

Otputujte na najbližu plažu, napušite još jednom veliki luftić i odmarajte cijeli dan sunčajući se.

Napravite piknik na jezeru

Uputite se na obližnje jezero s dekicom i finom klopom u košari te dočekajte zalazak sunca.

Obiđite food festivale i isprobajte sve što vam zapne za oko

Brojnim gastro festivalima završit će ljeto diljem Hrvatske, a vama se pruža prilika da isprobate neke delicije inozemnih kuhinja koje do sada možda niste imali priliku. Izaberite neku najluđu i nemojte se ustručavati što se tiče kalorija, u tome i je cijela zabava!

Ispecite onaj kolač koji ste oduvijek htjeli, ali nikad niste imali vremena

Pečenje kolača oduzima vrijeme, a često se nekoj slastici, koju smo pronašli na omiljenom gastro blogu i za kojom nam rastu zazubice, ne stižemo posvetiti onoliko koliko bi htjeli da ispadne baš savršena. Sad je pravi trenutak!

Rasplešite se na nekom od posljednjih glazbenih festivala

Glazbeni festivali održavali su se diljem Hrvatske cijelo ljeto, a vruća sezona polako završava. Uhvatite neki od posljednjih festivala na obali i plesom otjerajte sve brige.

Ugasite mobitel i pročitajte dobru knjigu

Kad se zapetljamo u vrtlog radnih obaveza, često ne stižemo čitati, dok je ljeto rezervirano za opušteno izležavanje na plaži uz dobru knjigu. Prije nego što krenemo u jesen pročitajte nešto u svom omiljenom žanru, ugašenog mobitela da vas ne dekoncentrira i zapamtite kraj ljeta po tome.

Budite turist u vlastitom gradu

Posjetite muzeje, obiđite staru gradsku jezgru, popijte kavu u staroj gradskoj kavani i kupite cvijeće na tržnici. Cijeli jedan vikend sadržaja uz koje ćete se ponovno zaljubiti u svoj grad.

Otputujte na kratki city break

Venecija je uvijek dobra ideja, zar ne? Kao i Beč. Brojne izložbe, dobra hrana i shopping, a nije daleko i nije iscrpljujuće. Vratit ćete se nazad napunjenih baterija i puni novih doživljaja – spremni za sve radne zadatke pred vama.

Promatrajte ljetno zvjezdano nebo

Udaljite se od civilizacije i jednu večer posvetite promatranju nebeskog prostranstva.

Foto: Instagram

0