Inspiracija za ljetna druženja u vrtu

Kada vrijeme to dopusti najljepše je druženja s prijateljima i proslave organizirati na otvorenom, ako imate tu mogućnost. Vrt ili terasa idealno su mjesto za postavljanje velikog stola, ali i livada u parku ili na jezeru također može postati mjesto na kojem ćete okupiti svoje najdraže u rustikalnom okružju koje ćete stvoriti sami.

Inspiriracija za ove stolove stiže iz skrivenih engleskih zaselaka, romantičnih mediteranskih vrtova, pitoresknih ljetnih polja stoga je zelenilo glavni ključ u kreiranju rustikalne atmosfere. Ono što će vam trebati je stol koji možete okružiti stolcima ili klupama, a u nedostatku istog možete sve goste posjesti na prostirke ili tepihe te na drvenim daskama servirati jela. Ukoliko se odlučujete za opciju na podu, osigurajte gostima dovoljno jastučića kako im ne bi bilo neudobno.

Za romantičnu atmosferu pobrinut će se lampice koje možete povješati po drveću ili sjenici ako je imate, a ako se nalazite na livadi bez pristupa struji opremite se svjećnjacima i svjećicama (razmišljajte i o onim lučicama koje rastjeruju dosadne komarce). Na stol postavite cvijeće, u vaze ili staklene teglice te postavite prave kreamičke tanjure jer s plastičnima neće biti jednako.

Sve što još morate pripremiti su hrana i lagana glazba. Ako ste u svom vrtu bit će vam lakše pripremati ekstravagantnija jela jer imate i kako poslužiti, no ako ste na livadi ili u parku ograničite se samo na pladnjeve na koje ćete složiti sve zalogaje. Malo inspiracije potražite ovdje. Neka vam ove fotografije posluže kao ideja za najbolje ljetno druženje s kojim ćete oduševiti prijatelje.

rustikalnavecera1

Foto: Instagram, Shutterstock

Komentari