Najuzbudljiviji street food trend dolazi s Havaja

Najuzbudljiviji street food
trend dolazi s Havaja

@eatpokelondon

@eatpokelondon

Street food scena u svijetu iznimno je jaka već godinama, srećom i u Hrvatskoj se razvija dovoljno da možemo vidjeti djeliće svjetske kuhinje upakirane u pristupačna i brza jela koja se jedu s nogu, na štandu ili u sklopu gastro festivala.

Među trenutno najuzbudljivijim pojavama nalazi se tradicionalno havajsko jelo, kojem se predviđa da će biti jedan od najvećih hitova 2017. godine i zamjena za sushi. Poké podrazumijeva šarenu zdjelu najfinijih sastojaka, čime je u skladu s sve većom popularnošću raznih Buddha Bowls.

@eatpokelondon

@eatpokelondon

Sastoji se od slojeva koji obično počinju s rižom, zatim svježim i ukiseljenim povrćem te mariniranom i nasjeckanom svježom ribom. Miks soja sosa i začina uglavnom zaokružuje ove pacifičke okuse, a najčešće se od morskih sastojaka koriste tuna i hobotnica u tradicionalnijoj varijanti te losos i preljevi u moderniziranoj poké zdjelici.

Kredibilitet na ulicama ovo je jelo dobilo zahvaljujući kombinaciji zdravih sastojaka i činjenice da na jednom mjestu možete dobiti hrpu finih okusa. Nađete li se u svjetskim prijestolnicama, obavezno na nekom od marketa potražite poké.

@anjaforsnor

@anjaforsnor

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori