Virtualna utrka za pogođena područja – hodaj, trči, bicikliraj za Petrinju i okolicu

Virtualna utrka za pogođena područja – hodaj, trči, bicikliraj za Petrinju i okolicu

Posljednji tjedan 2020. godine pamtit ćemo još dugo. Jaki potresi koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju veliki su šok od kojeg će se stanovnici područja, ali i stanovnici Hrvatske još dugo oporavljati.

Na pogođena područja slilo se more humanitarne pomoći, neumorni volonteri su pokazali kako srca mogu ujedinjeno kucati i koliko se snage može prenijeti kad vlada zajedništvo. Osim fizičkih donacija u opremi i potrepštinama te onih novčanih, startale su i mnoge druge humanitarne akcije kojima je cilj jedan – pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Utrka 53za53nju

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer s 1. siječnjem 2021. pokrenuo je virtualnu utrku 53za53nju u koju se može prijaviti svatko. Budući da se fizičke utrke ne održavaju, virtualna utrka znači da svi sudjeluju za isti cilj, ali na svojim lokacijama i sami. Bilo da ste inače aktivni trkač ili biciklist rekreativac, vaši se rezultati broje. Utrka traje je do 15. siječnja, a discipline su sljedeće:

  • 5,3 km (trčanje)
  • 10 km (biciklizam)
  • 53 km (biciklizam)

Nakon istrčanih ili odvoženih kilometara, svoj rezultat koji ste bilježili putem odabrane aplikacije prijavljujete online i po završetku utrke bit ćete rangirani. Vodič za prijavu rezultata nalazi se ovdje.

Donacija iznosi 53,00 kune (po izboru može se izvršiti i veća uplata). Uplatnice su generirane odmah nakon prijave pored Imena i Prezimena. Račun je multivalutni, moguće su uplate u eurima i dolarima SWIFT za inozemne uplate je PBZGHR2X. Prilikom prijave se automatski dodjeljuje virtualni startni broj.

Cjelokupni iznos bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Sav angažman i troškove akcije snosi Rotary klub.

Startni paket donosi:

  1. Digitalni startni broj kojega je moguće isprintati
  2. Digitalnu zahvalnicu po završetku utrke

Sve važne informacije vezane za utrku možete pratiti i na Facebooku te Instagramu.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori