Plantstraws sam zalijeva vaše biljke, a dizajn mu je fantastičan
Plantstraws sam zalijeva vaše biljke, a dizajn mu je fantastičan

Plantstraws sam zalijeva vaše biljke, a
dizajn mu je fantastičan

Za sve ljubitelje biljaka jedan od najvećih problema koji se javlja pri uzgoju je svakako zalijevanje. Kako pronaći pravu mjeru vode za vaše biljke? Ovisi naravno o vrsti i stanju biljke, vrsti tla, ali i poziciji gdje stoji, količini svjetla, tegli i da ne nabrajamo dalje. Kada ipak uhvatite ritam s vašom biljkom najveći problem vam može biti odlazak na putovanje, godišnji odmor i poslovni put. Vaše biljke onda ostaju na milost onih koje ste zadužili za zalijevanje ili pak povjerenju u plant gadgete. Onih za zalijevanje doista ima mnogo, a nama se posebno svidio švedski brend Plantstraws, koji osim što ispunjava funkciju, izgleda dobro i uklapa se u svaki interijer.

Samozalijevanje biljaka kada niste kod kuće

Samozalijevanje biljaka je praktično rješenje za sve koji žele osigurati optimalnu njegu za svoje biljke, posebno tijekom dužih boravaka van doma ili za one s užurbanim životnim stilom. Ovakvi sustavi omogućava biljkama da apsorbiraju vodu prema potrebi, održavajući ih hidratiziranima i zdravima bez potrebe za stalnim zalijevanjem. Načina ima mnogo, od raznih DIY ideja do dizajnerskih rješenja, koja izgledaju kao kakve umjetničke instalacije – to je primjerice brend Plantstraws.

Plantstraws

Plantstraws dolazi iz švedske i čisti je primjer estetike dizajna ove zemlje, pa nam se vjerojatno i zato jako sviđa. Iza brenda stoji dizajnerica Elin Fyhr, koja je svoju ideju o samozalijevanju biljaka uspjela pretvoriti u predivan dizajnerski proizvod. Elin je za vrijeme studija živjela na relaciji Kopenhagen – Stockholm i morala je nekako doći do rješenja koje bi joj olakšalo zalijevanje biljaka dok je na putu. Tada je počela razvijati brend koji ne samo da je funkcionalan nego je i estetski prihvatljiv. Za ovaj dizajn osvojila je i brojne nagrade, što nas nimalo ne čudi. Ove mjedene slamke, funkcioniraju zalijevanjem preko špage, samo su te špage sakrivene unutar metala pa se ne vide. Upravo je tu ključ u estetskoj inovativnosti. Potrebno je jedan kraj uroniti u vodu, a drugi u biljku i to je to. Vaše biljke uzimat će vode onoliko koliko im je potrebno za pravilan rast. Više detalja o proizvodu, ali i kako ga naručiti potražite na web stranici ili Instagram profilu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori