Pizza kruh je najbolji večernji filmski snack

Pizza kruh je najbolji
večernji filmski snack

Što ako nema pizze, a jede vam se pizza?

Utorak navečer, film u pripremi, dekica na kauču, jastuk na strateškom mjestu, no nedostaje nešto za prizalogajiti, a ne provodi vam se mnogo vremena u kuhinji i ne čeka vam se dostava… Pizza kruh je idealna zamjena za pizzu, a sve što vam treba jesu osnovni sastojci za pizzu – rajčica, sir i origano te običan, svakodnevni kruh. Upalite pećnicu i zagrijte ju na najjačoj temperaturi. Dok se pećnica grije narežite šnite kruha te po njima naslažite osnovne pizza sastojke, a slobodno im dodajte još gljive, omiljenu kobasicu ili salamu.

Za vegansku varijantu običan tanko rezani tofu ili seitan bit će dovoljan, a ako kojim slučajem imate dimljene ili marinirane verzije – tim još bolje! Sve uredno poslažite na šnite kruha te nemojte zaboraviti začiniti s origanom na kraju za onu iskonsku pizza aromu.

Cijelu štrucu kruha pretvoriti u pizza kruh – zašto ne?

No, ako ste kreativno raspoloženi predlažemo da uzmete cijeli kruh i da ga zarežete kao da ćete krenuti rezati šnite no nemojte ga razrezati do kraja. U te procjepe stavite pasirane rajčice, sir, gljive… sve što vam padne na pamet. Slobodno pretjerajte, unutrašnjost kruha može sve upiti. Na gornju površinu kruha poslažite šnite sira ili ga naribajte te još malo posolite i pospite origanom.

Stavite u pećnicu na 10 do 15 minuta. Najbolje bi bilo da bacite pogled na pečenje nakon 10. minute te da ga izvadite kada dobije boju i hrskavost koja vama odgovara. Neki vole zapečenije, a neki blaže pečene pizze – tako je i s ovom genijalnom domaćom, kućnom zamjenom. Inspiraciju za serviranje nađite u Instagram fotografijama ovog brzog zalogaja.

Izvadite ga, narežite na šnite i filmska večer može početi!

 

Objavu dijeli Daniel Wong (@refereeats)

 

Objavu dijeli @sweetcherryopie

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori