Pinterest objavio listu trendova za vjenčanja za inspiraciju u 2023. godini
Pinterest objavio listu trendova za vjenčanja za inspiraciju u 2023. godini

Pinterest objavio listu trendova za
vjenčanja za inspiraciju u 2023. godini

Za sve koje zanima što je u trendu kad su vjenčanja u pitanju, Pinterest je najbolja destinacija. Pinterest, na kojem svake godine inspiraciju traže mladenke iz cijelog svijeta, i ove je godine izbacio listu predviđanja za nadolazeću sezonu vjenčanja, temeljenu na pojmovima koje njihovi korisnici najviše pretražuju.

Stručnjaci iz Pinteresta tvrde da ćemo upravo ove motive i boje viđati na brojnim fotografijama s vjenčanja 2023. godine, a neki od njih poprilično su iznenađujući.

Zemljani tonovi

Vjerovali ili ne, najveći trend u svijetu vjenčanja za nadolazeću sezonu su – zemljani tonovi! Pinterest izvještava kako gen Z mladenke trenutno najviše pretražuju fotografije na kojima prevladavaju narančasti, smeđi i bakreni tonovi, a pretraživanje pojma “haljine za djeveruše u boji terracotte” poraslo je za čak 230 posto.

Zemljane nijanse bit će fokus nadolazeće sezone vjenčanja, predviđa Pinterest, bez obzira na to radi li se o cvjetnim aranžmanima, torti, salvetama, pozivnicama, haljinama za djeveruše ili kravatama za mladoženje.

Pearlcore

Zahvaljujući zaručničkom prstenu Ariane Grande i Tik-Toku, trend pod nazivom Pearlcore pronašao je svoje mjesto u svijetu vjenčanja. Mladenke traže nakit, torte, cipele i vjenčanice ukrašene biserima. Zanimljiva činjenica – biser je dragi kamen koji se pripisuje mjesecu lipnju, u kojem se odvija najviše vjenčanja.

Crno-bijela vjenčanja

Premda se vjenčanja obično vežu uz pastelne nijanse i vedre boje, analitičari iz Pinteresta naglašavaju kako je primijećen veliki odmak od šarenila. Brojni zaručeni parovi pretražuju ideje za vjenčanja na kojima je dress code za goste crna boja, a uz crne haljine za djeveruše, u trendu su i crne svadbene torte.

Šumske vile

Vjenčanje inspirirano prirodom, šumom i vilama još je jedan veliki nadolazeći trend. Mladenci koji u Pinterestovu tražilicu upisuju “vjenčanje u šumi” i “vjenčanje šumskih vila” traže bijeg hotela i balskih dvorana te zamišljaju kako svoj najljepši dan slave među drvećem s krošnjama ukrašenim stotinama lampica i lampiona. Rustikalno uređenje stolova, napola dovršene torte i mnoštvo zelenila ključni su detalji koji se vežu uz ovakva vjenčanja.

“Bridgerton” vjenčanja

S obzirom da je serija “Bridgerton” jedna od rijetkih istinski romantičnih serija koje su na Netflixu osvanule u posljednjih nekoliko godina, ne čudi što se mladenke nove generacije žele inspirirati estetikom i očaravajućom vibrom tog hita. Groznica zvana “Bridgerton” svijet vjenčanja zahvatila je već po izlasku prve sezone, a ponovno je zaživjela kad su mladenke pogledale i drugu sezonu, punu raskoši i uzbuđenja. Od starinskih cvjetnih aranžmana preko stolaca presvučenih baršunom, pastelnih nijansi, pozivnica ispisanih krasopisom i vjenčanica empire kroja pa sve do gudačkih kvarteta koji sviraju obrade pjesama iz serije, “Bridgerton” se pokazao kao neiscrpna inspiracija u kojoj će parovi i njihovi gosti uživati na vjenčanjima 2023. godine.

Eco-friendly vjenčanja

Mnogi zaručeni parovi na svom vjenčanju žele naglasiti da su ekološki osviješteni pa su eco-friendly vjenčanja u porastu. To se manje odnosi na vjenčanice i nakit, a više na poklone kojima se daruju gosti te način posluživanja hrane. Tanjuri i pribor za jelo od recikliranih materijala traženiji su no ikad, a zaljubljeni parovi koji će uskoro stati pred oltar trude se smanjiti plastiku na svom vjenčanju te je zamijeniti zelenilom i materijalima koje je lako reciklirati.

Učitati još
Zatvori