Pumpice kao pravi starozagrebački suvenir

pmp-pumpice3

Već ste morali čuti za zagrebački kolektiv Pimp My Pump, a vjerojatno i prošli pored neke od njihovih oslikanih pumpi na više točaka u Zagrebu. No Pimp My Pump se nije zaustavio samo na revitalizaciji zapuštenih gradskih pumpi koje su mnogima bile i ostale simbol djetinjstva i igre u kvartu – dok traje potraga za novim i još neoslikanim ‘Francekima’ u gradu, nastavljaju širiti street art priču i s njom upoznavati širu javnost.

pmp-pumpice4

Primjerice, trenutno u Zagrebu možete zaviriti u Art Park, oživljenu zelenu površinu između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta, pogledati film, slušati glazbu, sudjelovati u nekoj od radionica… Također, možete navratiti i u prvi zagrebački studio ulične umjetnosti Lapo Lapo (dvorište Ilice 50) iza kojeg stoje Boris Bare (Pimp My Pump) i Miroslav Petković (Modul). No najzanimljivija stvar ovog ljeta su upravo simpatične PmP pumpice, minijaturne replike onih pravih, koje se kao suvenir mogu nabaviti na ove dvije lokacije.

pmp-pumpice

 

Malog ‘Franceka’ tako možete ponijeti kući ili pokloniti nekome kao originalni starozagrebački suvenir i simbol Zagreba. Sve su pumpice jedinstvene, ručno oslikane sprejem i trenutnom inspiracijom Borisa Bareta, dolaze upakirane u kartonske kutijice, koštaju 40 kuna i kupuju se u već navedenim Art Parku i Lapo Lapo. S obzirom na to da kreativnih i neobičnih suvenira uvijek nedostaje u ponudi, ovo je definitivno odlična ideja za ukras na polici!

Foto: Pimp My Pump

0