Još jedna luda plaža na Bahamima

Još jedna luda plaža na Bahamima

@marinathemoss

@marinathemoss

Uz plažu na kojoj je pijesak ružičaste boje, o kojoj smo već i pisali, Bahami skrivaju još jednu lokaciju koja je sve popularnija među putnicima i avanturistima. Radi se o tzv. Pig Beach, malenom otočiću službenog imena Big Major Cay na kojoj obitavaju svjetski poznate Swimming Pigs, odnosno plivajuće svinje.

@andrewaden

@andrewaden

Ne zna se točno kako su svinje dospjele na nenaseljeni otok, postoje legende da su ih tamo ostavili mornari u prolazu koji se nikad po njih nisu vratili, da su uspjele preživjeti brodolom u blizini ili da su pobjegle s nekog od obližnjih otoka. U svakom slučaju, sada su turistička atrakcija – pitome su i s njima možete plivati, maziti ih i sunčati se s njima.

@marinathemoss

@marinathemoss

Ono što je iznimno važno, a na što brojni turisti željni zabave zaboravljaju, jest da se ovdje ipak radi o živim bićima na koje se mora jako dobro paziti kako bi se osiguralo da njihovo prirodno stanište ostane netaknuto. S rastom popularnosti plaže počele su stizati i neodgovorne mase koje su spremne s bilo čime nahraniti svinje i zagaditi plažu što je rezultiralo smanjenjem populacije svinja.

@marinathemoss

@marinathemoss

S obzirom da se na otoku ne može odsjesti, Pig Beach je u izletničkom paketu raznih agencija koje u sklopu obilaska vode i na druge prekrasne lokacije otočja. Najčešće je to s otoka Exuma ili Nassau, a postoji mogućnost da će u dogledno vrijeme biti zabranjeno dolaziti na otok u vlastitom aranžmanu i da se sa svinjama neće moći plivati kako bi se osiguralo da ova prirodna atrakcija ostane zaštićena.

@theswimmingpigs

@theswimmingpigs

@elonatheexplorer

@elonatheexplorer

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori