Najljepši boho ukras za krevet

Već smo pisali o ‘peacock’ stolcu koji se svojevremeno pojavljivao u mnogim holivudskim filmovima, a i dalje je jedan od omiljenih boho komada namještaja koji se često pojavljuju i kao eklektični dodatak svakom prostoru koji želi ostaviti dojam originalnosti.

Osim prekrasnog ‘peacock’ stolca, postoji još jedan komad s Filipina koji se posve asimilirao u zapadnjački uređen prostor – radi se o zaglavlju kreveta, jednakog naziva kao i stolac – ‘peacock’. On može doći u dvije varijante, no uvijek je napravljen ratan tehnikom, ispleten i oponaša svo bogatstvo paunovog repa u njegovoj najraskošnijoj varijanti.

@atelier_retro

@atelier_retro

Prva varijanta ovakvog kreveta zapravo je samostojeći ukras koji se postavi uza zid i krevet se nasloni na njega. Ova samostojeća varijanta omogućava i njegovo mijenjanje tako da pravi zaljubljenici u boho stil i obožavatelji ovog komada ukrasnog namještaja mogu povremeno i mijenjati svoja zaglavlja i time prostor činiti još zanimljivijim. Često se takvo, samostojeće zaglavlje, koristi i kao dekoracija prostora, a ovisno o veličini dobro funkcionira i kao stilizirani paravan.

Druga varijanta je zaglavlje kao intergirani dio kreveta i ima osim dekorativne i funkcionalnu ulogu. Takvi kreveti se znaju postavljati od zida, ponekad posred sobe te je ovakvo zaglavlje dobar i čvrst naslon za jastuke ili kada želite u sjedećem ili poluležećem položaju pogledati film iz kreveta. Ovakvi se također najčešće koriste i u vanjskom prostoru na ležaljkama.

Takvi, bogati, u raznim bojama ili klasično bijeli ili u natur varijanti odlično se uklapaju u prirodu koja ga okružuje i posve oponašaju raskošan paunov rep.

Foto: Instagram

0