Ove subote priključujemo se PaziMaziVoli Canicross utrci

Ove subote priključujemo se
PaziMaziVoli Canicross utrci

Najavljena sunčana subota i ugodnih 17 stupnjeva idealni su uvjeti za ugodno druženje, rekreaciju i podršku dobrom cilju. Pridružite se 30. ožujka na stazama oko Jezera Rakitje, s početkom u 15:00 sati na PaziMaziVoli Canicross utrci. Utrka se održava u organizaciji Canicross Croatia i Udruga Indigo, a sa svrhom promicanja aktivnog i odgovornog suživota sa psima.

U ovoj posebnoj PaziMaziVoli utrci sudjelovat će specijalna pseća postrojba Udruge Indigo, a vi samo trebate navući svoju sportsku opremu i dozvoliti Indigo njuškama da vas izmore, ali i da vas očaraju jer ovo je prilika da svojeg sutrkača povedete doma.

PaziMaziVoli

Utrka je i humanitarnog karaktera jer će se prikupljati donacije za kninske njuške Udruge Berta. Ona trenutno skrbi za preko 40 pasa kojima su prijeko potrebne ampule, igračke, zdjelice, ogrlice i povodci. Canicross je disciplina trčanja u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi, a pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač nosi oko struka.

Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu, odnosno oprsnicu, kako mu se ne bi ograničavalo prirodno kretanje i disanje. Trkače staze su uglavnom  dugačke oko 5km, a ovaj oblik aktivnosti prikladan je početnike i sve koji nemaju visok stupanj kondicije. Canicross osim što koristi vašem, ali i psećem zdravlju, odličan je za produbljivanje veze koju imate sa svojim ljubimcem.

Lana Tomičić, voditeljica razvoja za Purinu istaknula je da u Purini predano rade na tome da se podrže inicijative ljudi. Također i druga koje brinu o životinjama i čine njihov svijet ljepšim. Promoviraju odgovorno vlasništvo i udomljavanje stoga su rado podržali ovu humanitarnu akciju i njuškicama iz udruge Berta osigurali više od 100 kilograma Friskies hrane za životinje.

Svi koji nisu u mogućnosti pridružiti se canicrosserima I Indigo psima imaju mogućnost cijelu utrku pratiti live zahvaljujući Thinkubatoru. Sve detalje događaja možete doznati na Facebook stranici.

 

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori