Najpoznatija Instagram pozadina ususret Prideu promijenila boje

Najpoznatija Instagram pozadina ususret
Prideu promijenila boje

@paulsmithdesign

@paulsmithdesign

Nezaobilazno mjesto

Ako ste se ikada služili Instagramom onda ste barem jednom naišli na fotografiju s intenzivno ružičastom pozadinom. Riječ je o zidu trgovine Paul Smith na Melrose aveniji u Los Angelesu, koji je posljednjih godina postao pravi hit. Nezaobilazno mjesto za sve influencerice, zvijezde i fanove dobre Instagram fotke, ovih je dana promijenio boju. U čast L.A Pride-a, zid je prvi put prebojan i to u cijeli spektar duginih boja.

Suradnja s Instagramom

”Kada sam otvarao dućan u L.A-u znao sam da želim da iskače iz sredine”-ističe dizajner kojem je za stvaranje ružičastog zida inspiracija bio meksički arhitekt Luis Barragan.

U suradnji s Instagramom, zapadno pročelje zgrade sada krase stilizirane pruge u bojama LGBTQ zastave.
Instagram je s idejom pristupio Paul Smithu a obje su kompanije zajednički sudjelovale u dizajniranju i reinterpretiranju pruga.

@lawrence_daves

@lawrence_daves

Dio je ovo Instagramove globalne inicijative da se zidovi gradova oboje šarenim bojama. Zadržana je ružičasta pruga u boji originalnog zida a ukomponiran je i hashtag #kindcomments kojim se želi potaknuti na suosjećanje i ljubav prema drugima.

@nanmeiimei

@nanmeiimei

Nastavak projekta u drugim gradovima

Marne Levine, COO Instagrama, u idućim mjesecima planira postaviti šarene murale i u drugim gradovima- Clevelandu, Londonu i Madridu.
Zid se ponovno vraća u svoju originalnu, bubble gum ružičastu boju, po završetku L.A Pridea krajem tjedna.

U videu možete pogledati kako je proteklo bojanje:

Tekst: Mirja Vasić

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori