Party snacks za kućni tulum

Došlo je i to doba godine. Pripreme za novogodišnje tulume već su krenule, a ako pripremate doček kod kuće imamo par prijedloga za vas.

S obzirom da su za vrijeme kućnih novogodišnjih tuluma gosti uglavnom raštrkani po cijelom stanu, nema smisla pripremati raskošne večere sjedaćeg tipa i servirati nekoliko sljedova. Najpametnije je na nekoliko točaka u domu strateški rasporediti male zalogaje koje će svatko moći zgrabiti u prolazu.

Osim klasičnih kupovnih grickalica možete pripremiti i svoje, omotavajući orašaste plodove začinskim aromama i kreirajući zarazne oraščiće prema receptu naše Edite (Kuživancija) od kojih se gosti neće moći odvojiti.

Kako bi si djelomično olakšali posao, sami možete napraviti umake, a zatim grisine, štapiće i tortilla čips kupiti. Klasični i najjednostavniji umaci su oni koji kombiniraju sastojke poput majoneze, vrhnja, senfa…, a vi dodatno u miks ubacite najbolji hummus i njegovu crvenu varijantu od cikle.

Oba prijedloga savršeno će se uklopiti u jednu bogatu platu, apsolutni party hit, koji ne samo da je raznovrstan nego se slaže i s raznim vinima, koktelima, pjenušcima koji će se zasigurno naći na vašem meniju. Spojite sireve, džemove, nareske, kruščiće, voće i orašaste plodove na jednu veliku dasku. Svatko će pronaći ponešto za sebe i kreirati vlastite zalogajčiće.

Uvijek popularni party hitovi su i pizzete te vrlo praktičan kruh s raznim nadjevima. Takozvani ‘pull apart bread’ servira se kao velika zapečena i razrezana štruca kruha, u prorezima punjena najčešće sirom, ponekad šunkom, povrćem i začinima čiji se komadići neodoljivo razvlače kada ih primite u ruku.

Pizzu pak možete ispeći u manjim veličinama te ih zatim razrezati – mali twist u odnosu na klasične kanapee. A umjesto bruscheta servirajte ove zime popularni tost sa crnim vinom.

Foto: Instagram

0