Ova događanja u Zagrebu izvući će vas van idući tjedan

Zahladilo je i evidentno je da ćemo vrijeme nakon posla većinom provoditi kod kuće i u ušuškani u dekicu, iako se možda nismo tome tako brzo nadali. No, što je tu je, jesen je lijepa kad se promatra iznutra, no to ne znači da baš nimalo vremena ne možemo provoditi vani. Ovaj tjedan imamo nekoliko zanimljivih događanja u Zagrebu, ako poželite razbiti monotoniju kod kuće.

J.R. August u Lisinskom

Ovoga utorka u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održat će se koncert jednog od najboljih hrvatskih kantautora J.R.Augusta. Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje, identifikacijski dokument i, naravno, kupljene ulaznice. COVID potvrdu trebaju imati svi stariji od 12 godina, a oni koji je nemaju, dužni su pristupiti brzom testu, kažu organizatori. Ulaznica još ima pa požurite po svoje i nikako nemojte propustiti ovu glazbenu poslasticu.

Frank Sinatra & friends

Srijeda je u Vintage Industrial Baru posvećena Sinatri. Uzimite predah na pola radnog tjedna i dođite na ples uz najvećeg pjevača 20. stoljeća. Sinatra je bio živuće utjelovljenje američkog “Showmana”, ali i prilično kontroverzna osoba izvan pozornice. Sin talijanskog emigranta, rođen je u radničkoj obitelji, a talentom napornim trudom i radom stekao je svjetsku slavu.

E. Ionesco: Kralj umire – premijera

Šezdeset godina nakon svog nastanka te unatoč svojoj neskrivenoj apsurdnosti, Ionescova apokaliptična i makabrična tragikomedija i dalje zvuči i izgleda jednako suvremeno, ali i začuđujuće realistično. Ulaz na premijeru 15. listopada u 21 sat je uz pozivnicu, a ulaznice za prve reprize 16. i 17. listopada u 20 sati dostupne su po cijeni od 50 kuna (za studente i umirovljenike 25 kuna) na blagajni &TD-a svakim danom (osim nedjelje) od 11 do 13 sati te 2 sata prije predstave, na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima.

Berlinale Special

Od četvrtka u kinu Tuškanac počinje zanimljiv kino program u Tuškancu “Berlinale specijal”. Više o projekcijama i ulaznicama potražite ovdje.

Ilički sajam ploča i CD-a

U srcu grada u Ilici 7, iduće subote od 10 do 20 sati održava se Ilički sajam ploča. U haustoru i dvorištu kupite ploče i CD-ove već od 10 kuna. 30 godina nakon legendarnog neformalnog sajma ploča i stripova na Cvjetnom trgu – vraćamo događaj u samoj blizini Cvjetnog, kažu organizatori.

Foto: Facebook, Pexels

0