Time je otvorio slastičarnicu u Teslinoj i fantastična je

time-slasticarnica-13

Već se dugo nije toliko pričalo o nekoj slastičarnici u gradu kao o željno iščekivanom novom projektu Time restaurant & bara. Slastičarnica koja je u Teslinoj 14 zamijenila Binimoto i službeno je otvorena tako da već danas možete svratiti po jednu od slatkih kreacija mladog pastry chefa Roberta Hromalića.

time-slasticarnica-9

Time Pastry Shop

Upravo je Robert, u partnerstvu s Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, zaslužan za realizaciju ove ideje. Iako je slastičarnica bila u Timeovim planovima, tek je s Robertom sve sjelo na svoje mjesto i Zagreb je dobio mjesto dostojno visokih pariških standarda. Sam interijer ovog boutiquea slastica uredio je Ante Vrban, a u fokusu je isključivo jedna stvar – kolači. I to ne bilo kakvi kolači, već zanimljive interpretacije klasičnih domaćih recepata poput kremšnita, čupavaca ili gibanice u sasvim novom ruhu, izrađenih klasičnim francuskim tehnikama.

Robert Hromalić

Robert Hromalić

time-slasticarnica-4

Naime, Robert je u konačnici u Parizu izbrusio svoj zanat. Nakon završene škole za kuhara, radeći u restoranima zaljubio se u slastičarstvo. A kako prilike za produbljivanje znanja o svojoj strasti nije bilo u Hrvatskoj, odlučio se za Pariz i prestižnu kulinarsku školu Ferrandi. Godina dana učenja, prakse i usavršavanja od jutra do sutra u slastičarskoj prijestolnici svijeta i vodećim kuhinjama naposljetku je rezultirala povratkom u Zagreb i radom u Timeu. Jedna je stvar vodila do druge, uz malo sreće, jako puno strasti i napornog rada – sada možete na jednom mjestu isprobati sve što ovaj mladi pastry chef kreira.

time-slasticarnica-10

Gibanica

Neodoljivi deserti

I nećete biti razočarani, vjerujte. Time Pastry Shop osim već spomenutih interpretacija klasičnih recepata koji spajaju poznate okuse u neke malo drugačije kombinacije, u ponudi ima i Robertove kreacije poput Lješnjaka, prefinog deserta koji kombinira lješnjak, karamelu i čokoladu. Ali htjet ćete probati sve, jer su kremšnita i čupavac u novom ruhu zaista neodoljivi. Trenutno je u ponudi 5 različitih kolača, ali svaka dva tjedna događat će se promjene inspirirane sezonom, nekim od recepata ili tehnika koje je Robert izučio u Parizu.

time-slasticarnica-12

Kremšnita

U planu su i tematski dani posvećeni samo jednom od deserata, kao i druga iznenađenja koja ćete moći vidjeti u slastičarnici. Robertu ideja ne nedostaje – ostaje samo uloviti malo vremena da se sve realizira. Iako je sam interijer zamišljen po take out principu, ispred slastičarnice bit će otvorena cijele godine i terasa za degustiranje na licu mjesta. Šalica kave i jedan od ovih zanimljivih kolača zaista su odlična ideja za slatki predah u danu.

Time Pastry Shop i sve novosti vezane uz promjene ponude moći ćete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Time Pastry Shop

Čupavac

time-slasticarnica-7

Davor Bienenfeld i Robert Hromalić

time-slasticarnica-11

Foto: Sanja Jagatić

0