Otok Pag na popisu skrivenih europskih turističkih dragulja

Otok Pag na popisu skrivenih
europskih turističkih dragulja

Pag

Pag

Otok Pag našao se na popisu najposebnijih destinacija kreiranoj kako bi se zaljubljenike u putovanja inspiriralo za odabir sljedećeg odredišta. Riječ je o vodiču Top Hidden Treasures koji je predstavio Mastercard.

Otok Pag na 7. mjestu među 44 destinacije

Ljestvica Top Hidden Treasures kreirana je pomoću podataka kompanije Mastercard te preporuka više od 20 travel blogera i turističkih stručnjaka iz različitih europskih zemalja. Destinacije su rangirane prema ljepoti, „nerazvikanosti“ u europskim razmjerima, aktivnostima koje nude, prilagođenosti različitim dobnim skupinama, trošku boravka te praktičnosti, pod čim se podrazumijevaju jednostavnost komunikacije, lokalne transportne mogućnosti, sigurnost, turistička infrastruktura, kvaliteta usluge i mogućnosti plaćanja.

Klub Noa, Zrće

Klub Noa, Zrće

Uz visoke bodove u svim ovim kategorijama, 7. mjestu Paga, inače 5. po veličini jadranskog otoka, zasigurno su doprinijele posebnosti poput čipke, sira, janjetine, soli i maslinovog ulja, ali i bogat noćni život te razvijena festivalska scena. Otok Pag uključen je i među odredišta programa Priceless Croatia pa korisnici Mastercard kartica imaju priliku uživati u zvukovima elektronske glazbe i VIP iskustvu na trodnevnom festivalu plutajućeg NOA Beach Cluba na festivalu Cirkus Maximus.

Na vrhu liste nalazi se Asturija – pokrajina u sjevernoj Španjolskoj koju krase znamenitosti poput samostana Covadonge. Riječ je o uistinu prelijepom dragulju koji još uvijek nije preplavljen turistima i koji nudi prihvatljive cijene. Na drugom je mjestu srednjovjekovni grad Zebugg na Malti, dok je na trećem mjestu austrijska pokrajina Salzkammergut s jezerom Hallstatt.

mastercard-malta

Zebugg na Malti

Top 15 destinacija s popisa Hidden Treasures

1. Asturija i samostan Covadonga, Španjolska
2. Mdina i Zebbug, Malta
3. Pokrajina Salzkammergut, Austrija
4. Azori, Portugal
5. Perast, Crna Gora
6. Lednice-Valtice, Češka
7.Otok Pag, Hrvatska
8. Otok Saaremaa, Estonija
9. Volos i regija Pelion, Grčka
10. Velika Planina, Slovenija
11. Kaszuby, Poljska
12. Naarden, Nizozemska
13. Rt Kolka, Latvija
14. Delta Dunava, Rumunjska
15. Balaton, Mađarska

mastercard-halstatt

Halstatt, Salzkammergut, Austrija

“Na temelju podataka kompanije Mastercard o tome gdje ljudi troše sastavljena je jedinstvena lista prijedloga koja omogućava usporedbu različitih destinacija s obzirom na atraktivnost, pogodnosti i troškove“”, izjavio je Adam Blake, voditelj Međunarodnog centra za istraživanje turizma na Sveučilištu u Bournemouthu. “Njihovi podaci, zajedno s informacijama iz lokalnih izvora, čine ovaj vodič vrlo informativnim, čak i za iskusne putnike.”

Vodič Top Hidden Treasures osmišljen je kako bi pomogao putnicima planirati nova, uzbudljiva putovanja do odredišta koja zaista vrijedi posjetiti.

mastercard-azores

Azori, Portugal

mastercard-perast

Perast, Crna Gora

Učitati još
Zatvori