Svi veliki festivali ovoga ljeta

Svi veliki festivali ovoga ljeta

split-slider

Svako ljeto na Jadranskoj obali, no i u kontinentalnoj Hrvatskoj dočeka nas velika, raznolika i stvarno bogata ponuda zabave, provoda i glazbenih festivala. Ljeto još nije službeno počelo, no sa zagrebačkim INmusic festivalom već smo ozbiljno zagazili u ljetne provode.

INmusic

Ove godine ljeto počinje na INmusicu, a posjetitelji iz preko šezdeset zemalja za nešto manje od tri tjedna na zagrebačkom Jarunu od 19. do 21. lipnja uživat će u velikom i zanimljivom line up-u koji stoji uz bok najvećim europskim festivalima. Na scenu će izaći Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek ‘ApoCalypso Now’, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab i još mnogi drugi. Ovogodišnje, a i najtraženije izdanje INmusic festivala još jednom potvrđuje kako je INmusic sa svojim kvalitetnim glazbenim programom najveći i najcjenjeniji glazbeni događaj u Hrvatskoj.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da požure po svoje trodnevne festivalske ulaznice dok ih još ima – u pretprodaji je ostalo manje od 800 ulaznica! Kao partner INmusic festivala, Mastercard® omogućava plaćanje na svim festivalskim naplatnim mjestima, osim festivalskom karticom, i Mastercard i Maestro® beskontaktnim karticama svih banaka (u tom slučaju ne treba kupovati festivalsku karticu ili čekati u redovima na TOP-UP lokacijama). Karte su u prodaji putem službenog webshopa INmusic festivala i putem ovlaštenih prodajnih mjesta.

Ljeto u MSU

Nakon tri uspješne sezone, u svom četvrtom izdanju Ljeto u MSU predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.

Provesti subote u muzeju a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. 6. možete računati na Pankrte, najvažniji punk sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17.6. uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz Jonathana od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da „nisu bend za raju“. „Nema labavo“ bit će 24.6. jer na krovu gostuje, kako ga svi već odreda nazivaju, „najbolji hrvatski reper“ Kandžija, u pratnji jednako hvaljenog benda Gole žene. Za očekivati je neočekivano 1.7. uz uvijek osebujnog i neponovljivog Ramba Amadeus, a nakon njega, na svoje će 8.7. doći poklonici suvremenog elektro-akustičnog pop zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere ’50-tih i ’60-tih na koncertu Detoura.

11249317_10155758528105523_3611298068834344663_n

The Garden Tisno

Cijela sezona u Tisnom počinje 28. lipnja uz Love International, a nakon toga slijedi festival Beats, Beer & Boogaloo, kao i Suncebeat, Soundwave, Defected Croatia, Lost Disco i Dekmantel Selectors festival, a svi će se odvijati na lokaciji The Garden Resort u Tisnom, kao i u klubu Barbarella’s u Pirovcu.

Beats, Beer & Boogaloo

The Garden tim i The Craig Charles Funk and Soul Club predstavljaju Beats, Beer & Boogaloo, novi festival na hrvatskoj obali, koji će se održati od 13. do 17. srpnja 2017. Smješten na jednoj od najljepših festivalskih lokacija, u The Garden Resortu u Tisnom, festival predstavlja jedinstveni spoj craft piva iz cijelog svijeta kao i sjajnu funk i soul postavu DJ-eva i glazbenika, a lineup će kreirati Craig Charles, legendarni glumac i jedan od najomiljenijih britanskih DJ-eva. Festival predstavlja zabave na brodovima, večeri u klubu Barbarella’s, street food koncept, vođene ture i testiranja piva, karnevalsku povorku ulicama Tisnog i mnoga iznenađenja.

Craig_Charles-by-Decoy_Media-Full_Size

Soundwave

Nastup Mr Thinga i Alexandera Nuta je službena promocija hvaljenog Soundwave festivala, jednog od najintimnijih europskih festivala koji se održava u The Gardenu u Tisnom od 27. do 31. srpnja 2017. U svom devetom izdanju dovodi imena kao što su The Pharcyde, Roy Ayers, Gogo Penguin, GIlles Peterson, Roni Size, a bit će ovo i prilika čuti dvojac koji će nas uvesti u ljeto.

The Garden Brewery1 by Antun Cerovecki

SuperUho Festival

Četvrto izdanje SuperUho Festivala održat će se u Primoštenu od 7. do 9. kolovoza 2017. godine, u istom prekrasnom, intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, koji se nalazi na svega nekoliko desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Kao prvo veliko festivalsko ime SuperUho najavljuje Shellac, energični rock trojac predvođen legendarnim Steveom Albinijem. Vjerojatno je najpoznatiji primjer njegovog djelovanja na zvuk benda kroz sam proces snimanja i produkcije ostvaren na “Surfer Rosa” albumu grupe Pixies ili na posljednjem studijskom albumu grupe Nirvana kojoj je od samog početka bio veliki uzor, baš kao i na drugom studijskom albumu PJ Harvey objavljenom iste 1993. Conor Oberst je druga zvijezda ovogodišnjeg festivala, kantautor najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa. Kao treće ime iz Splita dolazi glazbenik Gracin. Ovaj kantautor iza sebe ima u vlastitoj produkciji objavljen hvaljeni album “Mono”, a upravo s bendom radi na novom albumu i priprema se za nastup na SuperUhu.

Punta Christo u Štinjanu, Pula

Program ljetne sezone 2017. na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pored Pule. Bogata festivalska sezona uključuje čak četiri festivala, a kronološkim redoslijedom to su Slurp!SeasplashDimensions i Outlook festival te program u Seasplash Summer Clubu na tvrđavi. Ove godine slave se i dvije okrugle obljetnice, a to su 15 godina Seasplash festivala te deset godina Outlook festivala. detaljan i iznimno bogat raspored možete saznati na službenim stranicama festivala.

Dimensions

Tijekom posljednjih šest godina Dimensions festival je izgradio mjesto u srcu ljubitelja elektroničke glazbe širom svijeta, koji svako ljeto pohode tvrđavu Punta Christo kako bi slušali nova glazbena otkrića, ali i već etablirana imena. Pripremajući se za novo izdanje festivala organizacijski tim upravo je dodao niz velikih glazbenih imena kao što su: Dâm-Funk, Aux 88, Parris Mitchell, Mr Ties, Willow, Khruangbin, Maurice Fulton, Kode 9, a oni će se pridružiti već ranije objavljenim izvođačima kao što su Grace Jones, Jeff Mills, Shuggie Otis, Ata Kak, Daphni i Nina Kraviz. Još jednom Dimensions u Hrvatsku dovodi živahnu, šaroliku i prepoznatljivu listu od preko 150 izvođača koji predstavljaju najbolje od techna, housea, diska, soula, funka, duba i svih nijansi između.

Od 30. kolovoza do 3. rujna Dimensions festival 2017. pokrit će sve baze za eklektičnog glazbenog pustolova, od koncerata bendova u dnevnoj smjeni na festivalskoj plaži, pa sve do teških techno ritmova na Moat pozornici.

grace-jones-1

Labyrint

Dubfire

Dubfire

Ali Shirazinia, široj publici poznatiji i pod umjetničkim imenom Dubfire, jedan je od glavnih headlinera novog festivala na našoj obali – Labyrinth Open Croatia. Ovaj čuveni iransko – američki DJ/producent i dobitnik nagrade Grammy godinama se nalazi na popisu najcjenjenijih glazbenika svjetske techno scene. Karijeru je započeo davne 1991. godine, kada je sa svojim sunarodnjakom Sharamom Tayebijem osnovao planetarno popularni progressive house duo Deep Dish. Godinama su žarili i palili svjetskim plesnim podijima, osvajali brojne nagrade i nastupali na najboljim festivalima i klubovima diljem svijeta.  Unatoč velikom uspjehu, 2006. odlučili su se za rastati i krenuti u izgradnju solo karijera, a Dubfire se u kratkom roku isprofilirao na svjetskoj elektronskoj sceni kao jedan od pravih vizionara minimal techna.

Line-up

Line-up

Prije nekoliko godina predstavio je sjajni live projekt imena dubfire:liveHYBRID, koji je nastao kao rezultat njegove vječne fascinacije modernom tehnologijom, a sastoji se od zanimljive kombinacije elementa 2D i 3D animacije sa svjetlom i vlastitom live izvedbom. Projekt ima za cilj predstavljanje uzajamne evolucije i koegzistencije čovjeka i stroja, a pored sklonosti istraživanja nove tehnologije i njezine primjene u setu, zaštitni znak su mu dionice obojene mračnim i dubokim basom.

Omiš

Omiš

Dubfire-u će se na Labyrinth Openu pridružiti neka od najatraktivnijih imena svjetske elektronske scene, poput techno ikone Sama Paganinija, briljantnih Ten Walls, njemačkog virtuoza Rodhada, jednog od najpoznatijih techno dvojaca današnjice Pan Pot, mag high-tech minimal zvuka Boris Brejcha i mnogi mnogi drugi. Posjetitelji festivala će također imati priliku sudjelovati u raznim muzičkim radionicama i seminarima, panel diskusijama, satovima joge, boat partyjima i vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Smještaj je osiguran u kampu Galeb, koji će se isključivo za tu prigodu transformirati u pravu malu glamping oazu, s luksuznim smještajem i svim potrebnim sadržajima, poput bazena i direktnim pristupom plaži. Pored premium smještaja, polaznicima festivala bit će omogućen i povoljniji smještaj u šatorima, koji će također biti osigurani u samom kampu.

Labyrinth Open festival održat će se od 08. do 11. srpnja 2017. u Omišu, a ulaznice možete nabaviti na službenoj stranici festivala: http://www.labyrinthopen.com/.

Forestland

Malo mjestašce Brezje, smješteno u samom srcu Međimurja, poznato je po očaravajućoj prirodi i odličnoj hrani, no unatrag nekoliko godina, ono postaje prava ljetna šumska oaza i dom brojnim ljubiteljima elektronske glazbe. Naime, ovdje se od 2013. godine održava Forestland, najzeleniji glazbeni festival u Hrvatskoj. Ideja o pokretanju prve manifestacije potekla je od nekolicine entuzijasta s ciljem promicanja elektronske glazbe u Međimurju, a u svega nekoliko godina postojanja, Forestland se prometnuo kao jedan od bitnijih ljetnih festivala u lijepoj našoj.

Forestland 2016

Kroz posljednje četiri godine, ovdje su nastupli brojni svjetski umjetnici, poput Sick Individuals, DubVision, Dzeko&Torres, Alex Kenji, kao i regionalne legende G, Kosta Radman, JureS, Andy Boy, Clay Clemens itd. S obzirom da ove godine Forestland slavi svoj 5. rođendan, organizatori su se potrudili dovesti jednog od trenutno najtraženijeg DJ-a na svijetu – Mahmuta Orhana. Orhan je slavu stekao megahitom ”Feel”, koji na YouTube-u broji preko 170 milijuna pregleda, nastupao je na najprestižnijim festivalima diljem svijeta, a ovog ljeta biti će glavni headliner na Forestlandu. Najavljeni su također i nastupi Mark Ottena, bivšeg učitelja od Martina Garrixa, za kojeg Garrix smatra da je najzaslužniji za njegov uspjeh, zatim Lawrance Apaga, Matroda, Dekova i Radiology i mnogi drugi techno, house, bass, grime, trap, trance i EDM izvođači.

Photo by @[207707399243078:0]

Uz main stage “Forestland”, posjetitelji će se zabavljati na popularnom “Beach stage-u”, kao i na Forestroom stage-u, zamišljenom po uzoru na kultni Boiler room, kao stvorenom za doček ludih rasplesanih zora i upijanje prvih zraka sunca. Pješčana plaža, 2 osvježavajuća bazena, cvrkut ptica i prelijepa priroda upotpunit će ovaj festival koji je Međimurje i sjeverozapadnu Hrvatsku ucrtao na kartu najpoželjnijih turističkih i festivalskih destinacija u Europi. Forestland će se ove godine održati 20. i 21.07., stoga rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i provedite zabavan vikend ispunjen kvalitetnom glazbom, smijehom, pozitivnom energijom, a sve to u jedinstvenom šumskom ambijentu.

Fresh Island

Festival koji je prošle godine odnio nagradu Attend Award za najbolji glazbeni događaj u Hrvatskoj – Fresh Island – ove godine na plažu Zrće dovodi stvarno impresivan line up te nezaboravne partyje na brodovima. Vodeći je hip-hop festival u Europi. Do sada su na festivalu nastupali Chris Brown, Wiz Khalifa, Migos, Snoop Dogg, A$AP Rocky, Pusha-T, Nas, Rick Ross, Mobb Deep, Redman & Method Man, Kehlani, Ty Dolla Sign, Action Bronson, Joey Bada$$, Stormzy, JME i mnogi drugi. Ove godine svi posjetitelji će se gibati u ritmu Sean Paula, Young Thuga, Frencha Montane, Giggsa i mnogih drugih…

Ultra Europe

Vrhunac ljeta svakako će biti ‘Europe’s Premier Destination Music Festival’, kako ga nazivaju svjetski mediji – Ultra Europe festival. Mjesecima se nagađalo o imenima koja stižu u Dalmaciju i koja će u sedam dana, od 13. do 19. srpnja 2017., razveseliti desetke tisuća obožavatelja. Na line-upu jubilarnog izdanja tako su se našla čak 46 izvođača, a među prvim najavljenim headlinerima nalaze se velikani elektroničke scene Afrojack, Armin van Buuren, Axwell /\ Ingrosso, David Guetta, Hardwell, Martin Garrix, DJ Snake, Steve Aoki i Tiësto.

2 ultra

Na Poljud se vraća i atraktivna pozornica RESISTANCE koja ove godine dovodi najveća imena house i techno glazbe. Da je riječ o vrhunskom glazbenom doživljaju govori i podatak da je program RESISTANCE ove godine preuzeo dvomjesečnu rezidenciju u jednom od najpoznatijih klubova na Ibizi – Privilegu, a u Hrvatsku stižu predvođeni glazbenim velikanima kao što su Nic Fanciulli b2b Eats Everything, Sasha & John Digweed i Seth Troxler b2b The Martinez Brothers. Ljubitelje ovog glazbenog stila posebno će obradovati informacija da će na ovoj pozornici zasvirati i techno legende Adam Beyer, Carl Cox, Joseph Capriati, Marco Carola i Nicole Moudaber.

18839518_1361854597236921_8736510468904007276_o

Od 14. do 17. srpnja na splitskom Poljudu održat će se nezaboravni spektakl i produkciju na četiri pozornice smještene unutar i oko splitskog Poljuda. Uz već spomenutu glavnu pozornicu i RESISTANCE Stage, na radost brojnih posjetitelja vraćaju se i UMF Radio Stage i Arcadia Spectacular ili takozvani Afterburner. Poznati svjetski glazbeni izdavači, Jacked i Revealed, bit će zaduženi za vrhunski program koji nam pripremaju na Afterburneru. Mastercard svim korisnicima Mastercard i Maestro kartica omogućuje da svoju festivalsku karticu mogu nadopuniti bez naknade, gdje će pritom uštedjeti 10kn, a također omogućuje 10% popusta za kupnju promotivnih proizvoda u iznosu od 250 kn Mastercard i Maestro karticama. Osim toga, Mastercard i Maestro karticama može se plaćati u ugostiteljskim objektima na festivalu Ultra Europe.

Korisnici Mastercard kartica putem platforme Priceless Croatia mogu doživjeti ekskluzivan VIP pristup backstageu na festivalu Ultra Europe u Splitu. Sve novosti o festivalu, mogu se pronaći na službenoj web stranici, službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu.

by @Philippe Wuyts Photography

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre najznačajnija su kulturna manifestacija u zemlji koja već gotovo sedam desetljeća prekrasan grad Dubrovnik na 47 dana pretvara u jedinstvenu svjetsku pozornicu kulture i umjetnosti. Tako nas i tijekom 68. izdanja festivala, od 10. srpnja do 25. kolovoza, očekuju brojni dramski, glazbeni i plesni programi koje će izvoditi 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta na 20-ak ambijentalnih lokacija diljem Grada.

Sponzorska suradnja očituje se kroz dodatnu pogodnost korisnicima Mastercard i Maestro kartica. Prilikom kupnje ulaznica on line preko sustava ulaznice.hr te, naknadno, u prodajnim uredima u Dubrovniku, ostvaruje se popust od 10%. Uz to, kupnjom u iznosu od najmanje 500 kuna dobiva se voucher za 30% popusta na službene suvenire festivala. A jedan od najatraktivnijih događaja svakako je dio glazbenog programa ovogodišnjeg izdanja Igara – koncert hvaljene britanske pjevačice Zare McFarlane, 24. kolovoza, čija je nagrađivana glazba profinjena kombinacija jazza i soula.

 14086184_10153823577415108_5677084327138819487_o

14067984_10153811398375108_6477098433030774563_o

Prepustite se pogodnostima koje vam pruža beskontaktno plaćanje, a to su brzina, jer je transakcija provedena u trenu, jednostavnost, jer ne morate misliti o iznosu gotovine koji imate pri ruci i praktičnost, jer kartica ostaje u vašim rukama tijekom cijelog procesa plaćanja. Kupujte Maestro i Mastercard karticama uvijek i svugdje, uz niz dodatnih pogodnosti i popusta koje možete pronaći na stranici mastercard.com.

Foto: Philippe Wuyts (Ultra Europe), Journal arhiva

Učitati još
Zatvori