Otkrijte šarmantnu tajnu rovinjskog starog grada

Ako ste ikad posjetili Rovinj, onda znate da splet šarmantnih uličica njegovog starog grada na poluotoku čuva brojne uzbudljive tajne. Šetajući njima naići ćete na uistinu velik broj galerija i ateljea, odličnih restorančića te atmosferičnih barova. Iza kojeg god ugla skrenete čeka vas nešto zanimljivo.

mediterraneo8

Jedna od zanimljivosti je i novootvoreni Mediterraneo caffe i koktel bar koji se smjestio u ulici Sv. Križa 24, uz istoimenu galeriju i turističku agenciju, u posljednjem redu kuća do mora koje čine poznatu rovinjsku vizuru. Osim toga, to Mediterraneo baru daje izlaz na stijene kao i fantastičan pogled na more, otok sv. Katarine te ostatak arhipelaga. Zbog svega navedenog nije teško zamisliti kako se ovdje s guštom može popiti jutarnja kava ili večernji koktel.

mediterraneo4

Ujutro jastučiće na stijenama zauzimaju gosti koji su došli po svježe mljevenu i prženu kavu, a zalazak sunca ovdje možete dočekati uz neki od 45 koktela koje u Mediterraneo baru služe. Uz klasične Mojito, Caipirinhu, Daiquiri, Pina Coladu ili Cosmopolitan, specijalitet su oni pravi ljetni – sa svježim voćem. Ovo je jedno od tajnih utočišta Rovinja gdje se možete skloniti od vreve turističke sezone – otkrijte ga!

mediterraneo12

mediterraneo3

mediterraneo7

mediterraneo9

mediterraneo11

mediterraneo10

mediterraneo5

mediterraneo1

0