Pogled u službeno otvoreno opatijsko kupalište Angiolina

Pogled u službeno otvoreno
opatijsko kupalište Angiolina

angiolina-opatija-9

Kupalište Angiolina o čijem smo otvaranju već pisali smatra se prvim opatijskim kupalištem. Smješteno je u maloj uvali u samom središtu grada te se nastavlja na poznati hotel Bevanda i kupalište Lido s kojima čini jedinstvenu koncesijsku cjelinu povezanu čuvenom šetnicom Lungomare. Kupališna zgrada u potpunosti je izgorjela u požaru 1989. godine, a obnovljena je prema ideji arhitektonskog studija Dražul Glušica. Bevanda, Lido i novoobnovljena Angiolina tako na malom prostoru zajedno nude niz sadržaja koji odgovaraju na različite afinitete gostiju.

angiolina-opatija-1

Novo-staro kupalište Angiolina

Današnja zgrada je potpuno novi objekt – suvremen, pun detalja i sadržaja koji nude zabavu, druženje, slave kult tijela i čine savršenu scenografiju ljetnim uspomenama. Zadržana je upotreba drva koje vuče jasnu paralelu s izvornikom, a prozračna višeslojna drvena konstrukcija impresionira već na prvi pogled. Letvice su postavljene u prvi plan tako da mijenjaju doživljaj pročelja od potpuno prozračnog do zatvorenog ovisno o poziciji promatrača.

angiolina-opatija-11

Na mjestu današnjeg caffe bara, noćnog kluba i restorana nekada je bilo smješteno 160 kabina za presvlačenje koje su se prilikom renovacije učinile nepotrebnima jer je boravak na plaži danas ipak puno više od samog kupanja. Kod samog izbora materijala bilo je primarno da se gosti osjećaju dobro pa su na zidovima obloge bogatih tekstura mekane na dodir, korištene boje su tamne, a podni oblozi su specifičnih uzoraka. Komfor je naglašen udobnim stolicama i foteljama, a prostor dodatno obogaćen uvođenjem zelenila.

angiolina-opatija-7

„Radeći na renovaciji kupališta Angiolina osjećali smo prije svega poštovanje prema nasljeđu i lokaciji u kojoj djelujemo. Iako su gabariti zgrada bili strogo definirani i identični volumenima zgrada koje su tu postojale, bilo nam je jasno da će svaka gradnja na lokaciji uz more koja je gotovo 30 godina “prazna” izazvati buru u javnosti. Tijekom cijelog procesa projektiranja imali smo izuzetno kvalitetnu suradnju s kolegama iz Konzervatorskog odjela u Rijeci. Izgraditi zgradu na mjestu povijesnog kupališta i pritom pronaći balans između profesionalnih uvjerenja, zahtjeva struke, očekivanja javnosti i financijske održivosti projekta je misao koja nas je cijelo vrijeme pozitivno proganjala.“ pojasnio je Siniša Glušica iz studija DG arhitekti naglasivši pri tom ulogu investitora Zorana Maržića koji je imao viziju i želju uhvatiti se u koštac s ovako zahtjevnim i osjetljivim projektom.

Više o programima i svemu što će se događati u Angiolini ovog ljeta doznajte na Facebooku.

angiolina-opatija-4

angiolina-opatija-15

angiolina-opatija-14

angiolina-opatija-13

angiolina-opatija-3

angiolina-opatija-6 angiolina-opatija-5

angiolina-opatija-2

angiolina-opatija-16

Foto: Angiolina Opatija, Instagram @pleasure_seekers_croatia

Učitati još
Zatvori