Manifestacija Bijela noć oduševila Zagrepčane

Sinoć je u Zagrebu po prvi puta održana velika kulturna manifestacija Bijela noć (franc. Nuit Blanche) pruživši brojnim građanima i posjetiteljima nezaboravan doživljaj grada u ritmu umjetnosti.

bijela noc u zagrebu

Građani su na različitim lokacijama u gradu uživali u brojnim umjetničkim intervencijama i kulturnim događanjima. Punih dvanaest sati, od 16 popodne do 4 sata ujutro, Zagreb se prepustio mašti i kreativnosti hrvatskih i inozemnih umjetnika koji su ga obogatili različitim kulturnim formama, od animacija, koncerata, izložbi do ulične umjetnosti, svjetlosnih i zvučnih instalacija i performansa.

bijela noc

Bijelom noći, događanjem kojim se Zagreb pridružuje drugim svjetskim gradovima, na najljepši se mogući način proslavila bogata višemjesečna francusko-hrvatska razmjena te obilježilo zatvaranje manifestacije Rendez-vous.

bijela noc u zagrebu (3)

Program cjelokupnog događanja nastao je u suradnji s brojnim kulturnim institucijama kao što su Galerija Klovićevi dvori i manifestacija Na Gornjem gradu, Ganz novi festival i Goethe-Institut, Muzej suvremene umjetnosti, HAZU, Dan otvorenog trga na Trgu maršala Tita (HNK, Muzička akademija, MUO, Hrvatski školski muzej, ADU) i Lado.

bijela noc u zagrebu (2)

bijela noc u zagrebu

0