Odlična događanja ovaj tjedan u Zagrebu

Odlična događanja ovaj tjedan u Zagrebu

Rock koncert

Bez obzira što su izlasci rezervirani za petak i subotu, donosimo odlične prijedloge za afterwork izlaske… Zalomit će se tu i koncert utorkom, no bez brige srijedu ćete bolje podnijeti uz premijeru odlične hrvatske komedije…

Fly Me to the Moon

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org danas otvaraju međunarodnu izložbu Fly Me to the Moon s početkom u 20: sati i 30 minuta. Izložba ostaje otvorena do 29. listopada. Najniža točka Mjesečeve putanje bila je u vodama Cinčanih Grebena. Mi smo tamo putovali onim brodićima na vesla kakvi su se tada upotrebljavali, obli i plosnati, od pluta. – Italo Calvino, Daleki Mjesec, Kozmikomike

Izložba Fly Me to the Moon bavi se letećim konceptima novog doba poput DIY svemirskih programa, lucidnih letećih objekata i balona koji prkose gravitaciji, levitirajućih objekata, vrlo simplificiranih kinetičkih mehanizama, a donosi i primjere iz zoologije i plesne umjetnosti koji se temelje na zakonima gravitacije.

fly me to the moon

Youngblood Brass Band

Gotovo 15 godina je prošlo otkad se, tada u osmeročlanoj postavi, Youngblood Brass Band prvi put popeo na malu pozornicu KSET-a. Došavši kao gosti tada već etabliranog klupskog programa Groodanje, ovi su dečki iz Madisona prekrcali legendarni zagrebački klub i odsvirali koncert kakav dotad Zagreb nije imao prilike doživjeti.

Bilo je to prvo gostovanje jednog suvremenog američkog brass banda koji u svom izrazu spaja tradiciju i zvuk puhačkih sastava s ulica New Orleansa, s utjecajima ostalih, uglavnom afroameričkih, glazbenih stilova poput hip-hopa ili jazza. No, za razliku od drugih sličnih bandova, YBBB su oduvijek isticali veliku važnost koju je njihov životima odigrao punk rock, pa su se već svojim prvim izdanjima, a pogotovo živim nastupima, počeli izdvajati kao originalan visokoenergetski brass band, baš onakav kakvim su se predstavili na svom premijernom, a pogotovo drugom koncertu iste te 2003. godine kad su oduševili publiku NO Jazz festival u iznova rasprodanom KSET-u.

12593566_10154111465297718_3237010835579281177_o

Tri godine kasnije pune zagrebački klub Pauk i fantastičnim koncertom pred više od 1000 posjetitelja postaju jednim od prvih stranih izvođača koji je veliku popularnost stekao u Zagrebu prije negoli većem dijelu ostatka Europe. Aktualnom turnejom obilježavaju 20 godina postojanja, a tim će povodom, u punoj deseteročlanoj postavi, odsvirati 2 koncerta u Hrvatskoj, u splitskom Judinom drvu i zagrebačkoj Močvari.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna mogu se kupiti od 22.9. do 30.9. u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Nakon tog datuma cijena će im biti 65 kuna, na samom ulazu 80 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

Fuck Off I Love You

Svečana kino premijera dugometražnog igranog filma Fuck Off I Love You biti održana u Zagrebu 25. listopada u Cineplexxu City Centar One East. Film kreće u redovnu distribuciju po svim kinima Hrvatske i regije od 28. listopada ove godine.

Radi se o centralnom dijelu trilogije filmova scenarista i redatelja Anđela Jurkasa, nakon hvaljenog debitantskog naslova Zbog Tebe te prije finalnog djela trilogije, komedije
Happy End, a nakon jednog od najgledanijih teasera pogledajte i trailer:

Vox Feminae

Od 25. do 29. listopada trajat će odličan festival Vox Feminae. Festivalskim programom ove godine zauzimaju zagrebačku Trešnjevku: strašne žene na velikom ekranu i redateljice vladaju CeKaTe-om, gdje se održava filmski program festivala; dok se forumski odvija u “Šesnaestici” – kulturno-društvenom centru koji upravo u sklopu VFF-a otvara svoja vrata u Ozaljskoj 16.

Od ove jeseni Trešnjevka je bogatija za prostor posvećen rodno i društveno angažiranim aktivnostima za lokalno stanovništvo i zajednicu; a na tom tragu pripremili su bogat kulturni, prezentacijski, radionički, diskusijski i zabavni program! Sve detalje programa možete saznati na Facebook stranici i na voxfeminae.net.

vox feminae

 

Učitati još
Zatvori