Odličan razlog za vikend putovanje u Beč

Šesnaesta po redu bečka Duga noć muzeja ove će se godine održati 3. listopada, u vremenu od 18 do 1 h iza ponoći, a svoje je sudjelovanje prijavilo čak 127 bečkih muzeja, galerija i kulturnih institucija.

munch noc muzeja post

E. Munch, ‘Krik’

Jedan od najpopularnijih muzeja, Albertina, trenutno na postavu ima izložbu posvećenu norveškom umjetniku Edvardu Munchu, dok je u muzeju Kunst Hausu Wien izložba američkog fotografa i začetnika fotografije u boji – Joela Meyerowitza. U bečkom Muzeju fotografije, koji po prvi puta sudjeluje u Noći muzeja, povodom 75. rođendana Johna Lennona može pogledati izložbu fotografija Linde McCartney posvećenu Beatlesima.

1_12_13 001

Centralna polazišna točka manifestacije je Maria-Theresien-Platz, koji se kako to i priliči, nalazi između Prirodoslovnog muzeja i Muzeja povijesti umjetnosti. Tamo se nalazi info pult na kojemu se može kupiti i skupna ulaznica za sve uključne muzeje po simboličnoj cijeni od 13 eura. Stoga se, ako još nemate planove za subotu, a veliki ste ljubitelj umjetnosti, zaputite u Beč – nećete požaliti!

Linda McCartney, The Beatles

Linda McCartney, The Beatles

Detaljne informacije o Dugoj noći muzeja u Beču možete saznati na langenacht.orf.at.

Foto: Facebook

0