Očekujemo bablje ljeto: 6 najljepših lokacija na Jadranu

lemongarden2

Nakon što prođe špica turističke sezone počinje ono najljepše vrijeme za odmaranje na Jadranu. Temperature mora su još uvijek dovoljno visoke, a temperature zraka padaju. Šetnja starim jezgrama gradova više nije gužvanje pa u kojem smjeru vas već masa odvede, nego smireno razgledavanje i otkrivanje novih mjesta, uživanje u najboljim gastro delicijama koje kasno ljeto nudi i apsolutno relaksiranje. Budući da je bablje ljeto ove godine zaista realna opcija, donosimo 6 lokacija na Jadranu, starih i novih, koje vas mogu potaknuti na razmišljanje da organizirate kratki odmor prije nego što krenu jesenske kiše.

Lemongarden, Sutivan, Brač

Preko tristo godina stare, šarmantne, kamene kuće pretvorene su u Boutique Hotel Lemongarden u Sutivanu na Braču. Taj hrabar i fantastičan potez napravili su domaćini ovog jedinstvenog hotela nakon što su se zaljubili u ovo pitoreskno ribarsko mjesto, na jednom od najljepših dalmatinskih otoka. Pretvorivši te kuće u hotel stvorili su magično mjesto gdje se možete doći u potpunosti odmoriti i pobjeći od svega onoga što vas okružuje tijekom cijele godine. Kao da možete pobjeći od stvarnosti u bajku.

lemongarden3

csm_Ilic_Dvor_Tor_1_ad25cdfafc

lemongarden1

Glamping na otoku Mišjak

U šibenskom akvatoriju, osim popularnog Obonjana, smjestio se i nenaseljeni otok Mali Mišjak na kojem u moru i tišini možete glampirati u netaknutoj prirodi. Možete birati između noćenja u KingDome kupoli ili kamenoj ribarskoj kućici, a osigurano vam je apsolutno sve potrebno za lagodan odmor. Više doznajte ovdje.

otokmisjak1

otokmisjak2

otokmisjak3

Brown Beach House Hotel, Trogir

Brown Beach House Design Hotel novi je luksuzni boutique resort smješten u neposrednoj blizini Trogira. Hotel pruža zaista poseban mediteranski ugođaj, savršen za bijeg od gradske vreve. Stara tvornica duhana iz 20. stoljeća nakon restauracije je poslužila kao savršeno mjesto za smještaj 25 posebno dizajniranih apartmana, a zajednički im je prekrasan pogled na more ili na staru jezgru Trogira.

brown beach (9)

brown beach (10)

brown beach (11)

Villa Lanterna, Vir

Krajem 19. stoljeća na jugozapadnom dijelu otoka Vira izgrađen je svjetionik Villa Lanterna, prekrasna građevina i sada spomenik kulture, nulte kategorije. Smješten je u osami borove šume i nalazi se uz iznimno atraktivnu pješčano-stjenovitu plažu. Ako ste razmišljali o nešto osamljenijem odmoru ili odmoru s obitelji ili prijateljima, ali daleko od buke i gužve, ovo je idealno mjesto za ljetovanje. Villa Lanterna kategorizirana je kao kuća za odmor s 5 zvjezdica i namijenjena je smještaju za maksimalno 8 osoba.

01v

04v

06v

Villa Hera, Zaraće, Hvar

U mjestu Zaraće na otoku Hvaru vrijeme kao da je stalo, a autentične pastoralne scene ispunjene hvarskim bojama i mirisima nadopunjava ova prekrasna kamena kuća. Ne pretjerujemo kad kažemo da bi u trenu sve ostavili i pohitali tamo na odmor – smještena na uzvisini ne samo da nadgleda morsku pučinu, već ima i svoj bazen skriven od svijeta. Idealna slika za potpuno opuštanje… A kad vam je dosta mira i samoće, Stari Grad i Hvar su gotovo nadohvat ruke. Pročitajte više ovdje.

villahera-hvar-2

villahera-hvar-8

villahera-hvar-18

Hotel Amarin, Rovinj

Već smo vam najavili otvorenje novog hotela u jednom od najljepših gradova na Jadranu – Rovinju. Hotel Amarin smješten je na poluotoku četiri kilometra udaljenom od centra Rovinja, u blizini turističkog naselja Amarin, a zamišljen je kao nova lokacija za bezbrižan obiteljski odmor. Iz gotovo svih soba pruža se pogled na centar Rovinja, a svi sadržaji prilagođeni su djeci. Hotel je tek otvoren tako da tamo možete uživati u svim čarima postsezone.

amarin (10)

amarin (15)

amarin (7)

0