Odmor u svjetioniku na Viru, zašto ne?

01v

Krajem 19. stoljeća na jugozapadnom dijelu otoka Vira izgrađen je svjetionik Villa Lanterna, prekrasna građevina i sada spomenik kulture, nulte kategorije. Smješten je u osami borove šume i nalazi se uz iznimno atraktivnu pješčano-stjenovitu plažu prikladnu za djecu te vlastitu rivu.

03v

04v

Ako ste razmišljali o nešto osamljenijem odmoru ili odmoru s obitelji ili prijateljima, ali daleko od buke i gužve, ovo je idealno mjesto za ljetovanje. Villa Lanterna kategorizirana je kao kuća za odmor sa 5 zvjezdica i namijenjena je smještaju za maksimalno 8 osoba. Interijer i eksterijer potpuno su obnovljeni 2012. godine i uređeni su u kombinaciji tradicionalnog mediteranskog i modernog stila s luksuznim drvenim namještajem i kožnim garniturama.

05v

06v

07v

Sastoji se od dva kata, gdje se na gornjem katu nalaze se četiri posve opremljene spavaće sobe, a dvije veće sobe imaju izlaz na veliki kružni balkon uz toranj svjetionika s pogledom na more.

08v

09v

10v

U prizemlju se nalaze zajedničke prostorije i kuhinja opremljena svim potrebnim aparatima koji boravak čine jednostavnijim i praktičnijim. Nadalje, tu je blagovaonica s mini-barom i malom vinotekom, priručna kupaonica i veliki dnevni boravak namijenjen društvenim aktivnostima – ima SAT LCD TV veličine 130 cm² i pristup wi-fi internetu. Svi prostori i sobe u svjetioniku su klimatizirani.

11v

13v

14v

U prekrasnom dvorištu, ograđenom kamenim zidom, nalazi se mini-wellness sa saunom, whirlpoolom, multifunkcionalnom fitness spravom i vanjskim sunčalištem u vrtu sa mediteranskim biljem. Iza objekta nalazi se vanjski grill, idealan za grupno druženje i večernji roštilj. Osim samog, idiličnog smještaja uz boravak u svjetioniku, na raspolaganju je svim gostima ograđena plaža s ležaljkama tako da osim privatnosti u svjetioniku, ona je garantirana i na plaži – stvarno privatan odmor iz snova! Više informacija o svjetioniku i smještaju saznajte na virturizam.hr.

16v

17v

23v

24v

29v

31v

01v

Foto: virturizam.hr

Komentari