Novinar i prankster Oobe Butler govorio je u Rovinju na festivalu Dani komunikacija

Novinar i prankster Oobe Butler govorio je u Rovinju na festivalu Dani komunikacija

Oobe Butler na festivalu Dani komunikacija

Što se dogodi kada kombinirate društveni inženjering s apsurdnim poduhvatima saznali smo na predavanju novinara i prankstera Oobe Butlera. Čovjek koji je prevario TripAdvisor te svoj lažni restoran The Shed učinio najuglednijim restoranom u Londonu poznat je po brojnim bizarnim projektima koji su mu donijeli milijunsku publiku.

Prankster, novinar i odnedavno autor knjige “How to Bullsh*t Your Way to Number 1” govorio je upravo o tome kako je probio sve granice već viđenog u svojoj misiji dokazivanja bizarnosti suvremenog svijeta.

“Oduvijek želim činiti neočekivano, unositi kaos u staloženu atmosferu i prelaziti granice apsurda.“ Na nama je da pratimo sljedeće Oobine poteze; nimalo ne sumnjamo da će biti jednako kontroverzni. Koliko je poznato, posjetitelje na Danima komunikacija nije uspio zavarati.

Nagradu “Content Creator of the Year for Online Media” koju mu je dodijelio The Drum preuzeo je ni više ni manje nego njegov dvojnik, čime je potvrdio svoj status ultimativnog prankstera. „Zašto bih trošio svoje vrijeme na intervjue kada netko može učiniti da na radiju zvučim pametnije? Želim biti prva osoba koja ima svoje avatare od krvi i mesa – više verzija sebe koje će me predstavljati u javnosti na način na koji ja želim.“, rekao je Oobah.

Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e, kratko je komentirao: “Noćas u klubu hotela Lone nisam bio ja, nego moj avatar.“

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Učitati još
Zatvori