Stara zagrebačka zgrada pretvorena u fantastičan hotel

Ako živite u Zagrebu već duži niz godina, onda su vam zasigurno za oko zapele stare i napuštene zgrade uz petlju na Slavonskoj aveniji. Građevine koje su služile kao smještajni kapacitet za brojne namjene, izgrađene su 60-ih godina prošlog stoljeća, a posljednjih desetak ostavljene su da propadaju te su se s pravom mogle nazvati ruglom Folnegovićevog naselja.

loop6

No sada je došlo vrijeme za promjenu jer je u proteklih godinu dana dovršena adaptacija jednog dijela kompleksa i zgrada koja je prije bila okupljalište skvotera i beskućnika postala je fantastičan hotel. The Loop Hotel je dobio ime po obližnoj petlji, a projektirali su ga Lana Ćurković i studio Brick Biro. Kako Lana kaže: “Ideja pri projektiranju interijera bila je ostaviti što je više moguće staroga kao reminiscenciju na povijest zgrade te je tako gdje god je bilo moguće ostavljena vidljiva stara cigla i betonski sitnorebričasti strop te originalno stubište iz 60-ih godina.” Tako je dobiven šarm industrijskog chica koji se savršeno uklopio u već postojeću cjelinu.

loop13

Hotel ima 33 sobe koje su opremljene po najsuvremenijim standardima. “Rekla bih da je dizajn eklektičan”, komentira Lana, “Većina namještaja izrađena je po mjeri, prema nacrtima napravljenim upravo za ovaj projekt, u kombinaciji s renoviranim namještajem iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kojeg smo pojedinačno birali i nabavljali. Upravo zbog odluke da koristimo stari namještaj svaka je soba drugačija. Ne postoje dva ista noćna ormarića, niti dvije iste stolice tako da smo time izbjegli uniformiranost hotelske sobe u nadi da će gostima svaki boravak u hotelu biti drugačiji i da će nakon odlaska imati želju ponovno mu se vratiti.”

loop11

Hotel koji je na pješačkoj udaljenosti od Autobusnog kolodvora i neposrednoj blizini Radničke ceste trebao bi postati frekventna točka turistima, ali i poslovnim ljudima koji stižu u Zagreb. Zbog toga su u hotelu osigurane konferencijske dvorane, ali i bar te restoran za poslovna druženja u opuštenijem tonu.

loop12

loop3

loop7

loop8

loop4

loop5

loop2

loop10

loop16

loop1

Foto: Limunzeleno.hr

0