Novi omiljeni motiv u uređenju interijera

urbanadzungla1

Polako, ali sigurno uvođenje ekološke osviještenosti u dizajn namještaja i uređenje interijera, dovodi do sve većeg zanimanja za prirodu i pronalaženje motiva u njenoj raskoši. Prošle se godine sramežljivo počeo pojavljivati, no ove je godine već trend u punom zamahu – urbana džungla brojnim je brendovima postala inspiracija za proljetne kolekcije.

urbanadzungla-naslovna

Najčešći motiv kojim se dizajneri zabavljaju je lišće, i to palmino. Ono zaokuplja pažnju promatrača i bez obzira na veoma upečatljiv izgled postaje zanimljiv dodatak interijeru, pogotovo ako se samostalno uvodi u prostor te postaje fokus cijele prostorije, kao što su primjerice tapete s lišćem, posteljina za bračni krevet, tapiserija na zidu, zavjesa za kadu i slično. Ovaj motiv zahtjeva ublažavanje ostalih boja u prostoru, no odlično se slaže s raznim nijansama, od zelene pa sve do zlatne.

urbanadzungla2

Aktualne kolekcije brendova inspirirane su upravo takvom džunglom, ali urbanom, s dodacima modernih materijala kao što su mesing, lim, aluminij koji se najčešće očituju u detaljima ili većim komadima namještaja. H&M Home obilato koristi brončane i zlatne nijanse u kombinaciji s dubokom zelenom, IKEA se s kolekcijom Tilfälle okrenula Brazilu i kreirala skandinavsko-južnoamerički spoj, Zara Home voli tropsku džunglu, a američki brendovi Anthropologie i Urban Outfitters s posebnom strašću stiliziraju palmin list.

ikeanovo9

U nastavku pogledajte naš izbor najzanimljivijih komada s kojima možete oživjeti svoj interijer, pa čak i ako se radi samo o malom detalju u obliku jastučića na sofi ili svijećnjaka na stoliću za kavu.

0