Novi hit: Buddha bowls

Novi hit: Buddha bowls

Cijelo smo ljeto promatrali izdašne smoothie i chia bowls s najfinijim kombinacijama voćnih okusa, orašastih plodova i superhrane. Ali i zima ima svoju ‘zdjelu’ – takozvane Buddha bowls, koje u jednom obroku sadrže sve ono što vam treba za savršeno funkcioniranje metabolizma, a Pinterest ih je uvrstio u svoju listu predviđanja najvećih food trendova u 2017. godini.

Pojam ‘bowls’ preselio se tako iz sfere doručaka i slatke verzije među ručkove i večere u slanoj varijanti. Buddha bowls kombiniraju proteine, zdrave masti, spore ugljikohidrate, super su jednostavni i idealni kako za ponijeti za posao, tako i za brzu večeru kad umorni dođemo kući. Najčešće ćete ih susresti u veganskoj ili vegetarijanskoj kuhinji (što za sve svejede ne znači da kao dozu proteina ne možete dodati, primjerice, jaje).

Zdjelice se inače uobičajeno ispunjavaju povrćem, grahoricama, tofuom, žitaricama, orašastim plodovima, sjemenkama u najrazličitijim kombinacijama za kompletan i uravnotežen obrok, nadogradnja na običnu zdjelu salate. Iza svega stoji filozofija promišljene prehrane kojom se organizam liječi i uz koju će procvjetati.

Majstorica u izradi raznih ukusnih zdjela je Nina Olsson s bloga Nourish Atelier koja je u siječnju izdala knjigu Bowls of Goodness, a na njenom Instagramu svakodnevno možete pronaći ideje za nove obroke. Sviđa nam se ideja kombiniranja kvalitetnih sastojaka u jednoj zdjeli, pogotovo kod ručka koji nosimo na posao jer uvelike pojednostavljuje proces pripreme i nošenja na radno mjesto – a Buddha bowls možete i kao gablec brzinski smiksati na poslu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori