Nova kuhinja zagrebačkog restorana Time

Restoran i bar Time otvoren je prošle godine u Petrinjskoj 7 i brzo privukao ljubitelje after work čaše vina uz ugodnu atmosferu. I dok je wine bar sve do danas zadržao istu ideju uz koju je i počeo, restoran Time nedavno je napravio zaokret u svojem konceptu.

time

Nakon promjene vlasničke strukture početkom ove godine, restoran je preuzeo Davor Bienefield, vlasnik već poznatog lanca Binimoto sushi restorana te u kuhinju i interijer Timea odlučio implementirati duh Azije.

Time

No ne na način na koji smo uglavnom navikli, kroz različite fusion i prilagođene oblike delicija, već odabirom klasičnih azijskih jela kao što su pad thai (tajlandsko jelo od rižinih rezanaca s raznim dodacima), bogata ramen juha ili zeleni curry kakve nemamo prilike degustirati na mnogo mjesta.

time

Novoimenovani chef restorana je Vid Nikolić koji svoja znanja s brojnih putovanja u Aziju prenosi u jela koja kreira u Timeu. “U kuhinji sam već preko 25 godina, zadnjih nekoliko u azijskoj priči. Jelovnik je produkt mojih čestih putovanja po Aziji u zadnjih desetak godina, najviše na Tajland, u Malezija, Japan, Hong Kong, Singapur. S obzirom da sam tamo uistinu svašta isprobao i puno mi se toga svidjelo, sada pokušavam replicirati ta jela što vjernije u restoranu Time”, govori Vid.

time

“Jela su i manjeg formata, kako bi se gosti potaknuli na dijeljenje hrane, što je način na koji se u Aziji ljudi hrane. Uvijek se na stolu nalazi po desetak vrsta jela, koje svi gosti za istim stolom isprobavaju. U sklopu restorana je i sushi bar, za kojim sushi majstor priprema svježi sushi po narudžbi gostiju”, otkriva Vid, a svi ljubitelji azijskih jela novim će konceptom itekako biti zadovoljni.

time

time10

time9

time2

time7

time6

Foto: Vid Nikolić

0