Doživite švedsku glazbu, hranu i kulturu na Nordijskom festivalu

Skandinavija i Hrvatska vole se javno već drugu godinu za redom zahvaljujući Nordijskom festivalu. Glazba, književnost, hrana, stil života, pričanje bajki i još puno toga švedskog donosi Udruga ‘Aurora’, organizator Nordijskog festivala koji počinje 15. rujna i to glazbom u Vintage Industrial baru nastupom dva hrvatska benda Chui i Drvored te dva švedska gostujuća benda. SLEEPWULF za svoju glazbu inspiraciju dobiva iz 70-ih slušajući Led Zeppelina i Black, dok je drugi gostujući bend We Could Build an Empire koji njeguje zvuk alternativnog rocka.

U petak, 16. rujna u Tkalčićevoj ulici, Kava Tava će ugostiti jednu od najpoznatijih mladih književnica, Ivanu Simić Bodrožić koja nam priprema predavanje o švedskim krimićima. Za cijelo vrijeme trajanja festivala u Kavi Tavi ćete moći probati nekoliko jednostavnih švedskih jela – kao švedske palačinke sa šumskim voćem, sendviče s dimljenim lososom, rolice sa cimetom itd.

Tkalčićeva ulica

Tkalčićeva ulica

Festival završava u subotu, 17. rujna u Etnografskom muzeju s Bajkopričaonica u suradnji sa Nikolinom Stanišić iz Centra za kreativni razvoj ‘U oblacima’. Na programu će biti čarobne priče sa skandinavskim čarobnim bićima. Nakon pričanja će uslijediti likovna radionica, a sve posjetitelje čekaju i švedski slatkiši. Više detalja o festivalu možete saznati na Facebook stranici.

Dobitnici karata za koncert u Vintage Industrial Baru su Lana i Hrvoje Radan.

etnografski muzej

profilna_NORDIJSKI_160x160px

Foto: Instagram, Facebook

0