Japanski ‘petfluencer’ u kojeg ćete se vrlo brzo zaljubiti

Japanski ‘petfluencer’ u kojeg
ćete se vrlo brzo zaljubiti

Shiba inu su psići koje ste zasigurno vidjeli na društvenim mrežama. Sve su popularniji kućni ljubimac, a svojom pojavom osvajaju na prvi pogled. Iz nekog razloga posebno su popularni u zemljama Dalekog istoka, pa na Instagramu mnogi od njih imaju svoj profile s milijunskom publikom. Jedan od njih je i Shinjiro Ono, popularniji pod nadimkom Maru, najpoznatiji shiba inu u Japanu. Baš poput ostalih ‘petfluencera’ i on se može pohvaliti zavidnom kolekcijom ‘followersa’, ali i web shopom. Ako razmišljate o ljubimcu, a nemate iskustva s brigom o životinji ovaj psić je odličan izbor za vas. Osim toga, spada u skupinu manjih pasa pa ćete s njim uživati i na putovanjima, a jako se vole maziti i umiljavati. Sve u svemu ovo preslatko krzneno klupko ubrzo će vam se uvući pod kožu, a u nastavku doznajte više o ovoj neobičnoj i sve traženijoj pasmini.

Shiba inu – mali pas lavljeg srca

Shiba inu se u Japanu inače odnosi na posebnu vrstu grmlja koja u jesen poprima crvenkastu boju, baš poput dlake ovog psića. Čak i u doslovnom prijevodu ime pasmine znači grm. Iako ih karakterizira manja građa, s razlogom ih zovu psićima lavljeg srca. Shiba inu je i najstarija japanska pasmina koja se u posljednje vrijeme sve više širi po ostalim dijelovima svijeta. Ova pasmina inače u sebi skriva i lovačke nagone, stoga su aktivni i živahni, stvoreni za sve one koji vode aktivan život i traže ljubimca koji će ih vjerno pratiti u stopu.  Odličan su izbor za sve buduće vlasnike ljubimaca koji još nemaju iskustva u brizi o životinji jer su vrlo samostalni, hrabri, inteligentni i odani. Često ćete naići i na podatak da se smatraju jednom od najčišćih pasmina, stoga suživot u stanu neće biti problem.

Japanski ‘petfluencer’ Maru

Na Instagramu nas svakodnevno nasmijavaju  i ‘doggo memes’ upravo s njihovim likom. Kao štenad njihovo krzno i šare koje ih krase djeluju poput oslikanih pa ćete se pitati radi li se o živom psu ili tek plišanoj igrački. Već na prvi pogled, Maru će vas osvojiti svojim šarmom. Ulicama svoga grada ne može proći bez da ga zaustavljaju i vlasnika traže za barem jednu fotku. Japanski ‘petfluencer’ okupio je milijunsku publiku u kratkom roku simpatičnim fotkama koje prikazuju svakodnevni život jednog psa. Gusta kratka dlaka daje mu posebnu čar, a crne divne oči skrivaju toplinu i umiljatost koju je nemoguće ignorirati. Na mnogim slikama čini se kako se smiješka, a zadovoljno lice dovoljno govori o tome da je Maru jedan jako sretan pas koji život živi punim plućima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori