Napravite svoju granolu za doručak

Granola je jedna od najzdravijih mogućih namirnica za doručak, a toliko je jednostavna za napraviti da smo se odlučili opskrbiti se količinom za cijeli tjedan. Za osnovu granole trebaju vam zobene pahuljice kao osnova i pokoji orašasti plodovi. Da, to je sve što vam treba!

Iznimno zdrava, s mlijekom, jogurtom te začinjena cimetom ili voćnim sirupom čini jedan od najzdravijih, no i najzabavnijih doručaka. Najbolje da se pripreme uhvatite preko vikenda, napravite extra granole, i imate ju za cijeli tjedan. Donosimo recept za osnovu granole, no njoj slobodno možete dodati i sušeno voće, još orašastih plodova, komadiće čokolade. Dodajte, oduzimate, mijenjajte okuse, zabava u pripremi je garantirana!

SASTOJCI

3 šalice zobenih pahuljica
1 šalica sirovih badema, rezanih
1/2 šalice meda
2 žličice kokosovog ulja
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu. Pomiješajte suhe sastojke u vatrostalnoj posudi i stavite ih peći u pećnicu na 10-15 minuta, povremeno miješajući. Dok se zob i bademi tostiraju, pomiješajte mokre sastojke. Nakon što se zob i bademi ispeku (trebali bi biti iznimno aromatični!), izvadite posudu i prelijte sa smjesom mokrih sastojaka. Dobro promiješajte da se svi sastojci spoje.

Na pladanj za pečenje stavite papir za pečenje te sada ovu povezanu smjesu izlijte na njega u ravnomjernom raspoređenom jednom sloju. Vratite pladanj u pećnicu, no ugasite ju! Tako će granola biti gotova, no neće zagoriti. Ostavite ju u pećnici 5 do 8 minuta, izvadite i posve ohladite. Ovako hladna, hruskava i ukusna spremna je za serviranje!

Foto: Instagram

0