Najveće kućne biljke koje će vladati interijerima u 2022.

Najveće kućne biljke koje će
vladati interijerima u 2022.

2021. je pri kraju, a u novu godinu ulazimo s nekim novim odlukama, promjenama i željama koje možda dosad nismo imali priliku ostvariti. Vrijeme je da razmislite o stvarima i trenutcima koji vas doista vesele, o uređenju vašeg doma tako da vam bude mirna oaza u svim stresovima koji nam možda predstoje. Bilo da ste pretjerani ljubitelj biljaka ili samo volite njihov touch, one definitivno podižu svaki interijer. Vrijeme je da anksioznost i tjeskobu ostavite iza sebe i u 2022. rasplamsate unutarnju džunglu. Ovo su najveće kućne biljke koje će vladati interijerima, a koje naprosto obožavamo.

Ficus Lyrata

Što veći to bolji. U vrtnim centrima možete kupiti već velike primjerke, a nije zahtjevan za održavanje i s njime će se dobro snaći početnici. Puno svijetla i vlažen zemlje uz prskanje svaka tri do četiri dana. Izrazito je efektan u prostoru, a smjestite ga u teglicu prirodnih zemljanih boja. Zovu ga još i kralj interijera i potpuno nam je jasno zašto.

Rubber Plant

Jedna od najpopularnijih biljaka posljednjih nekoliko godina je definitivno fikus gumijevac ili popularno zvan elastični fikus. Ljubitelji biljaka jednostavno ga obožavaju jer božanstveno izgleda u svakom interijeru, jedna je od onih biljaka koje ćete teško ubiti, a mogu narasti do doista impozantnih veličina – dakle imaju sve najbolje predispozicije. 

Ficus triangularis

Kao i ostali fikusi nije previše zahtjevna, a savršeno će se slagati u svako predjelu vašeg doma. Uz umjereno zalijevanje i čišćenje listova zasjat će punim sjajem.

Fishtail Palm

Ova palma dobila je naziv zbog svojih neuobičajenih listova koji izgledom podsjećaju na riblji rep. Raste u južnoj Floridi tako da joj odgovara vruća klima i mnogo svijetla. Raste jako velika pa izgledom podsjeća na tropski bambus iako se ne širi jednako brzo kao i on. U zatvorenom neće rasti toliko visoko, ali hoće opet dovoljno da vaš interijer pretvori u pravu malu džunglu.

Strelitzia

Ova biljka se još popularno zove i divlja banana jer njezini listovi podsjećaju na bananu, ali nema veze s njom. Drugi nadimak White bird of paradise dobila je zbog predivnih velikih cvjetova kojima cvjeta u divljini. Ova biljka izvorno raste na vrućim obalama Afrike i Meksika, a u prirodni može narasti i do nekoliko metara. Jako brzo raste i kada se pravilno brinemo o njoj dok je u tegli pa ju je potrebno presađivati svake tri godine. Jako je popularna u uređenju interijera upravo zbog svog egzotičnog izgleda i ne pretjerano zahtjevnog održavanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori