Najšarenija proljetna Tajna večera na Britancu

Najšarenija proljetna Tajna
večera na Britancu

tajna-vecera-3

Upoznali smo vas već s Filipom – pobjednicom treće sezone showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ kojoj se priključila sa svojom sestričnom Petrom. Njen projekt Tajne večere, pop up restorana koji radi samo jednu večer i spaja neznance, iz Osijeka je došao do Zagreba, a četvrta, najšarenija i najmnogobrojnija Tajna večera održana je ovog puta na Britancu, u coworking prostoru BizKoshnice.

tajna-vecera-4

Gosti, kako koncept i nalaže, nisu znali gdje će se večera održati ni koga će upoznati, a kamoli što će biti na jelovniku. Znali su samo da imaju zadani dress code, koji je glasio, što šarenije i cvjetnije, to bolje! I sudeći po fotografijama, atmosfera nije razočarala ni ovog puta. “Okupila sam svoj, kako ga ja od milja zovem Family&friends d.o.o tim i krenuli smo u još jednu avanturu osmišljavanja personalizirane i unikatne Tajne večere. Od pozivnica, jelovnika, ukrasa i dekoracija… Svatko je dobio svoju ulogu i zadatke. Za osmišljavanje i realizaciju ovakvog eventa jako je bitno imati male i velike pomagače i asistente”, govori Filipa.

Filipa Sorko

Filipa Sorko

Tako su se oko stola Tajne večere družila 23 zaljubljenika u hranu, piće, nova poznanstva, avanture i male životne radosti. Kako Tajna večera uvijek ima neku temu, ovoga puta tema je, inspirirana imenom same lokacije, bila pčele,med i sve što ima veze sa time. I proljeće, naravno!

tajna-vecera-9

Tako da se na meniju Tajne večere našlo puno meda, medovače, pčelinjeg peluda, džema od meda i slanine i drugih medenih delicija… A gosti su kao male poklončiće dobili fine Green&More RAW mediće od jagode, handmade sapune od ŠIPI meda zanimljivih naziva poput Med te mazo, Mediranje… i male postere s pčelama. Za sav potrošen med i sve ostale pčelinje proizvode na Tajnoj večeri zaslužni su mali obiteljski proizvođači Pčelarstvo Ferbežar, ŠIPI Med i OPG Krivić.

tajna-vecera-13

tajna-vecera-1

Na zanimljivom, proljetnom, medenom meniju Tajne večere, između ostaloga, našli su se kokteli od ŠIPI medice sa sirupom od kadulje, meda i đumbira. Na kruh s orasima i grožđicama, iz omiljene artisan pekarnice Korice, mazao se domaći humus i džem od meda i slanine čiju su recepturu i spoj osmislili i napravili OPG Krivić. Nakon toga, kao toplo predjelo, slijedio je rižoto od mlade koprive i kozjeg sira, posipan zrncima pčelinje peludi, te ukrašen maćuhicama, jestivim cvijećem, koje su neki od gostiju na večeri prvi puta jeli. Uživalo se u finom, laganom, bijelom vinu, baranjske vinarije Podrumi Kolar, čiji se dizajn boca savršeno uklopio u šarenilo stola.

tajna-vecera-5

tajna-vecera-6

Osim panna cotte od vanilije i jogurta, da kraj večere bude što slađi pobrinula se, svima već dobro znana i voljena zagrebačka slastičarnica Amélie koja je i ovoga puta briljirala sa svojim slasticama. “Jako smo sretni i ponosni što kroz Tajne večere imamo priliku povezivati se i surađivati s malim hrvatskim proizvođačima, obiteljskim OPG-ovima, mladim poduzetnicima i kreativcima. Volim što se međusobno prepoznajemo i podupiremo, te zajedno stvaramo ovako lijepe i pozitivne priče na hrvatskoj gastro sceni. A sljedeća Tajna večera, za svega par dana, održat će se u Osijeku na tajnoj lokaciji”, otkriva Filipa.

tajna-vecera-2

tajna-vecera-16

Mjesta oko stola Tajne večere, kojih nikada nema baš puno, razgrabe se u vrlo kratkom roku od objave na nekoj od društvenih mreža. Stoga dobro pratite objave na Instagramu i Facebooku te nam se javite na mail kada vidite da se sprema Tajna večera negdje blizu vas, a ovdje pogledajte sve fotografije večere.

tajna-vecera-12

tajna-vecera-11

tajna-vecera-10

tajna-vecera-15

Foto: Tomislav Šilovinac

Učitati još
Zatvori