Prva Tajna večera u Zagrebu

tajna-vecera-zagreb-7

Pisali smo već o projektu Tajne večere održane u Osijeku u organizaciji Filipe Sorko, koja je sa svojom sestričnom Petrom Egić odnijela pobjedu u trećoj sezoni showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Sada je jedna Tajna večera održana i u Zagrebu, u prostoru gdje će se, za kablovsku televiziju M1, uskoro snimati prva Filipina i Petrina zajednička kulinarska emisija.

tajna-vecera-zagreb-5

Emisija će biti usko povezana s temom filma, glumaca i Hollywooda, tako da je upravo to bila inspiracija za drugu večeru i uvod u ono što tek slijedi. Gosti su imali priliku među prvima vidjeti i boraviti u prostoru koji će uskoro postati scena za filmski kulinarski show, te probati jela dostojna pravih glumačkih zvijezda. Naime, sve na meniju te večeri, inspirirano je jelima koja su se tijekom godina našla na jelovnicima najglamuroznije filmske večeri, slavnoj dodjeli Oscara.

tajna-vecera-zagreb-9

tajna-vecera-zagreb-10

Na jelovniku su se tako našli, mini crni juneći burgeri pošpricani jestivim zlatom, koji su upravo zbog toga dobili naziv Golden Globe burgeri. Ne biste vjerovali, ali na Oscarima se redovito, iz godine u godinu, poslužuju burgeri. Još jedno od finih jela koje smo poslužili našim zvijedama večeri, bila je i krem juha od korijena celera i jabuka, s prženim rižinim rezancima. Za glavno jelo na tanjuru su se našla sporo kuhana juneća prsa, a za kraj večeri gosti su uživali u prefinim mini desertima koje je za Tajnu večeru napravila slastičarna Meet Mia.

tajna-vecera-zagreb-6

Filipa Sorko

“Nakon što je prva Tajna večera u Osijeku dočekana s oduševljenjem, znali smo što nam je činiti, odmah se baciti na organiziranje druge! Interes je bio zbilja velik, na email adresu Tajne večere došlo je jako puno upita i rezervacija, ali, nažalost, oko stola Tajne večere uspije se stisnuti samo do 20 ljudi.” govori Filipa.

tajna-vecera-zagreb-3

Čar u organizaciji Tajnih večera je ta, da niti jedna nije ista, svaka je drugačija i potpuno unikatna. Ova Hollywoodska nije bila niti slična onoj prvoj – bila je tematska, pod naslovom Film i glamur starog Hollywooda. Gosti su u svojim poštanskim sandučićima dobili pozivnice u obliku starih retro ulaznica za kino i zadatak da se obuku što glamuroznije, sa što više nakita, šljokica, perja i baršuna. “Ono što je bilo zajedničko ovoj Tajnoj Hollywoodskoj i prvoj Tajnoj večeri u Osijeku je to da su lokacija, jelovnik i društvo za stolom bili nepoznanica do same večere, te da je scena koju smo taj dan postavili, sutradan već bila prošlost. Svi rekviziti koje smo dovezli i nabavili, stari gramofoni, reflektori, lampice, Hollywood znak… sutradan su bili maknuti, te je prostor bio vraćen u prvobitno stanje. ‘Bilo jednom, i nikada više!’ naš je moto” govori Filipa.

tajna-vecera-zagreb-4

“Naravno, ovo sve ne bi bilo moguće, bez sjajne ekipe koja mi pomaže da sve na kraju izgleda i ispadne onako kako sam zamislila. Osim mog dečka koji je u stalnoj postavi tima, ovoga puta kao desna ruka u kuhinji mi se pridružio mladi i talentirani Ivan Dumančić, čiji rad možete pratiti kroz Instagram profil Dumbina kuhinja. Scenograf Boris Sekulić nabavio nam je rekvizite iz filmskih studia, a dečki iza kamera su se pobrinuli da sve bude zabilježeno kako bi svi kasnije mogli uživati u fotografijama i videu. Naši su gosti s večere otišli s osmjehom na licu, lijepim sjećanjima i malim poklončićem iz Harissa Spice storea, koji su ih darovali sa svojim epruveticama napunjenim različitim začinima.” otkriva Filipa.

tajna-vecera-zagreb-1

Kako bi doznali kada će biti sljedeće druženje i možda postali gost te razgledali sve fotografije, pratite obavijesti na Filipinom Instagram ili Facebook profilu.

tajna-vecera-zagreb-11

tajna-vecera-zagreb-2

tajna-vecera-zagreb-8

Foto: Tomislav Šilovinac

Komentari