Zavirite na profil najpoznatijeg ‘frenchieja’ na svijetu

Zavirite na profil najpoznatijeg
‘frenchieja’ na svijetu

Trend koji u posljednjih nekoliko godina sve više dobiva na popularnosti, zasigurno je porast profila kućnih ljubimaca na društvenim mrežama. Tako su neki mezimci uspješno prikupili i do milijun ‘followersa’. I dok neki vlasnici profile otvaraju iz puke zarade, drugi su to pretvorili u unosan posao. U ovom slučaju, francuski buldog Manny The Frenchie pravi je filantrop, a može se pohvaliti vlastitom fondacijom Manny & friends, kao i linijom odjeće za pse. Kako mu u opisu profila piše, najpoznatiji je frenchie na Instagramu, ali i na svijetu. Sudeći po slikama na njegovom profilu, Manny je pravi razmaženi mezimac koji uživa u svojoj popularnosti dok spretno pozira za Instagramske fotke.

Francuski buldog – maneken i filantrop

Osim što se bavi manekenstvom, Manny je sve samo ne običan pas, jer malo koji četveronožac može se pohvaliti hvale vrijednom fondacijom poput njegove. Od donacija se naime, pomaže prihvatilištima za napuštene životinje diljem Amerike. U suradnji s Chicagolandom pomažu i djeci s autizmom, malignim bolestima i posebnim potrebama. Brojni volonteri svakodnevno se prijavljuju kako bi surađivali  s fondacijom i pomagali onima kojima je o najpotrebnije.

Hvale vrijedan projekt kojeg su njegovi vlasnici osmislili, nakon što je njihov francuski buldog tada još štenac stekao svjetsku popularnost, iz dana u dan okuplja sve više ljubitelja životinja koji također žele pomoći. Tako ‘philanthro-PUP’ iz dana u dan na društvenim mrežama nasmijava svoju milijunsku publiku, a iza kulisa brojnima pak uljepšava život.

Frenchie kao kućni ljubimac

Francuski buldog jedna je od najpopularnijih pasmina koju ljubitelji pasa biraju za ljubimca. O nastanku ove pasmine međutim, postoji nekoliko teorija. Jedna od njih prenosi kako su ih u Francusku donijeli radnici iz Londona nakon industrijske revolucije sredinom 19.-og stoljeća u potrazi za boljim životom. Kasnije su postali traženi u Parizu o čemu govori i činjenica da su naslikani na brojnim kraljevskim portretima s dvora. Francuski buldog dolazi u nekoliko boja, no po važećem standardu nikako ne smiju biti potpuno crni ili čokoladno smeđi.  Društveni su i privrženi vlasnicima, a s obzirom na patuljastu građu i male proporcije odličan su ljubimac za sve one koji žive u stanu.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori