Najljepše mjesto na svijetu

Najljepše mjesto na svijetu

https://www.instagram.com/p/CD9MZbjpiaI/

Island je već neko vrijeme na listi najpoželjnijih svjetskih destinacija za putovanja. Ljepota prirode od koje se pada u nesvijest privlači putnike znatiželjnike iz cijelog svijeta, a rezultat su fotografije koje se sada poput munje šire društvenim mrežama i stavljaju Island na listu želja.

Jedno od mjesta koje se, čini se, nađe u svačijem planu putovanja je Plava laguna, odnosno spa lokacija pod imenom Blue Lagoon Iceland.

Plava laguna na Islandu

https://www.instagram.com/p/CD4Jpv0pHnu/

Ovo fascinantno mjesto formiralo se 1976. godine, a 1987. godine otvorena su prva kupališta i ubrzo došla na jako dobar glas zbog termalne vode i mineralnog blata koji liječe najrazličitije probleme. Početkom tisućljeća obnovljeno kupalište dolazi na dobar glas među turistima, dok je danas atrakcija broj jedan za sve posjetitelje i apsolutno hit mjesto koje pri dolasku zahtijeva rezervaciju termina. Također je na listi 25 svjetskih prirodnih čuda, što je već dovoljna motivacija da se poželite umočiti u termalnu vodu.

https://www.instagram.com/p/CCRC3MeFw0n/

Jedna od stvari koja je popularizirala Plavu lagunu je neodoljiva mliječno-plava boja vode koja dobiva ovu nijansu zahvaljujući svom unikatnom mineralnom sastavu te isparavanje koje se događa za hladnijih dana koje cijelo mjesto čine baš magičnim. I da, usred ledene sjeverne zime možete se kupati jer je temperatura vode oko 40 stupnjeva.

Cijela spa destinacija osim samog kupanja nudi smještaj, brojne medicinske ili uljepšavajuće tretmane te ulazak u barove i restorane nakon ispunjenog dana. Ako je Plava laguna i na vašoj listi želja više doznajte na službenoj stranici.

Foto: Instagram, Bluelagoon.com

Učitati još
Zatvori