Očarao nas je haflinger Storm koji izgleda poput onog iz bajke

Očarao nas je haflinger Storm koji
izgleda poput onog iz bajke

Ne baš svakodnevni ljubimac kojeg si ne mogu svi priuštiti definitivno je konj. Ta divna bića osvajaju gracioznošću i veličinom, a s razlogom se koriste u disciplinama koje se nazivaju ‘kraljevskim sportom’. S obzirom na to da se bliži proljeće, možda je baš sada idealan trenutak da naučite jahati? Nizozemska jahačica Naomi Beckers ponosna je vlasnica konja koji izgleda poput onog iz bajke. Haflinger Storm osvojio nas je na prvi pogled, a jedan detalj posebno nam se svidio- duga, bijela, valovita griva.

Haflinger – idealan konj za naučiti jahati

Većina djevojčica u djetinjstvu je posebno fascinirana konjima. Osim lutkica, upravo su oni jedni od najčešćih igračaka s kojima se djeca vole igrati, pogotovo ako su te lutke prinčevi i princeze. Oduvijek ih se povezivalo s bajkama gdje su često i glavni likovi u priči. Haflinger Storm zasigurno izgleda kao jedan od njih, no on ipak postoji. Prepoznat ćete ih po boji krzna i naravno raskošnoj bijeloj grivi. Nižeg su rasta i ‘zbijene’ građe pa se danas često koriste u školama jahanja. Pasmina potječe iz 1870-ih. godina, a koristili su se za vuču saonica i rekreativno jahanje. Pasmina je nazvana po gradu Hafling, Alpskoj regiji koja danas pripada Italiji.

Storm nije lik iz bajke

Naomi se jahanjem bavi rekreativno, a odabir ove pasmine bio je logičan izbor. Haflinger nizozemske jahačice ima raskošnu grivu koja je ujedno i prvi detalj koji ćete na njemu primijetiti. Krzno zlatno kestenjaste boje stvara divan kontrast. Ova vrsta svrstava se u konje srednje veličine, a visina konja mjeri se u njegovom grebenu- točci gdje se vrat spaja s ostatkom trupa. Haflinger dosegne do 150cm u tom dijelu, a roditelji koji biraju konja za djecu često ih izabiru upravo zato. Izdržljivi su, jako strpljivi i mirni te kao takvi idealan prijatelj djeci, ali i odraslima.

 

Foto: Instagram (@haflinger_storm_naomi)

Učitati još
Zatvori