Zagrebačke terase za uživanje u zadnjim danima ljeta

Zagrebačke terase za uživanje u
zadnjim danima ljeta

Prve smo kiše već dočekali, ali dnevna se temperatura još uvijek drži dovoljno visoko da možemo sjediti na vanjskim terasama i upijati sunčeve zrake. Jutarnja kava ili pak piće nakon posla, svaki trenutak je vrijedan prije nego što ćemo se morati uvući u unutrašnjost kafića.

Uvijek pune zagrebačke terase

Sve ove terase jako dobro poznajete, na njima smo provodili i ljetne dane. Većina ih je smještena u centru grada, na potezu od Ilice, preko Tkalčićeve pa sve do HNK. Vječno popularni trojac nalazi se u Dežmanovom prolazu – Dežman i Dežman Mini čije se terase dotiču i uvijek su pune, poput one koja spaja bijeli i crni Velvet te završava podno Aleksandrovih stuba.

U neposrednoj blizini je Swanky Monkey Garden, živopisna terasa Swanky Mint Hostela na kojoj ćete svaki dan u tjednu pronaći nešto za sebe. Sličnu atmosferu pronaći ćete u A Most Unusual Gardenu samo ćete zbog nje morati potegnuti do Savskog mosta. Ali vrijedit će, obećajemo.

A post shared by Dunja Čopec ? (@d.u.nj.a) on

Preslatku terasu ima slastičarnica Amélie, odmah ispod Katedrale zbog čega je omiljena turistima. Kava i nezaobilazni kolač ovdje se degustiraju dugo, kao i u popularnim Magnolia slasticama. Hemingway Bistrot se pak ponosi terasom s pogledom na HNK i osunčanim stolovima u poslijepodnevnim satima što se u kasne ljetne dane itekako cijeni. Café sjedi 5 na vrhu Tkalčićeve ulice razveselit će vas od buke skrivenom terasom i šarenom kavom. Dosta težak izbor, zar ne?

U nastavku donosimo popis prijedloga i nadamo se da će sunčani dani potrajati barem još malo kako bi sve do jeseni uživali družeći se na ovim terasama.

Dežman Bar

A post shared by Dežman bar (@dezmanbar) on

Dežman Mini Bar

Velvet Café

Swanky Monkey Garden

A Most Unusual Garden

Amélie

Hemingway Bar & Bistrot

Café sjedi 5

Magnolia slastice

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori