Izdvojili smo najljepše božićne biljke kojima ćete svoje zimsko vjenčanje učiniti čarobnim
Izdvojili smo najljepše božićne biljke kojima ćete svoje zimsko vjenčanje učiniti čarobnim

Izdvojili smo najljepše božićne biljke kojima ćete svoje zimsko vjenčanje učiniti čarobnim

Zimsko doba sa sobom donosi idiličnu atmosferu. Doba je to veselja, mira i blagostanja, a ako k tome uzememo u obzir i bajkovitu prirodu, dobit ćemo savršeni spoj. Ako planirate vjenčanje u ovo doba godine, sigurni smo da će dojam biti upotpunosti drugačiji nego u drugim godišnjim dobima. Jedan od razloga zbog koje zimsko vjenčanje izgleda posebno sigurno su i ukrasi koji doprinose stvaranju atmosfere. Osim toga, i priroda poprima neku bajkovitu notu, stoga treba iskoristiti prednosti zimskog ugođaja. Čarobno zimsko vjenčanje može se postignuti uz savršeni spoj lampica, svijeća i cvijeća.

Najljepše zimske biljke za buket i dekoraciju

Kada se bira buket za vjenčanje bitno je uzeti u obzir temu vjenčanja i vjenčanicu. Ipak, najvažnije je da se vama sviđa i da odgovara vašem stilu. Vjenčani buket treba se istovremeno uklopiti u cijelu priču, a opet ne smije upasti u prvi plan.

Biljke za buket trebale bi biti usklađene i s dekorativnm cvijećem u prostoru za vjenčanje kako bi zaokružile cijelu priču. Odabir svakako ovisi o vašem karakteru te je na vama težite li romantičnom ili elegantnom stilu. Tijekom zimskog perioda dominiraju bijele, zelene i crvene boje koje možete upotpuniti toplijim nijansama kao što su narančasta i žuta.

zimsko vjenčanje

Ako ste u potrazi za idealnom cvjetnom inspiracijom, u obzir uzmite one biljke koje cvatu zimi, a savršeno će odgovarati zimskom vjenčanju. Bez obzira tragate li za cvjetnim aranžmanima kojima ćete ukrasiti prostor, biljkama kojima ćete upotpuniti buket ili mladoženjin rever – neke biljke jednostavno vežemo uz zimsko razdoblje. Tu su nezaobilazna božićna zvijezda, imela i jela, a u nastavku izdvajamo još nekoliko favorita.

Božikovina

Ova biljka svojim mirisom i kombinacijom crvenih bobica i zelenih listova odiše zimskim mirisom. Osim toga, božikovina sa sobom veže i lijepu simboliku. Naime, ona simbolizira prijateljstvo što je jedno od najljepših stvari u životu.

Par grančica božikovine možete staviti u svoj buket ili je koristiti kao ukras za rever. Odlično će se uklopiti i u vjenčanom prostoru kojem će dati dozu elegancije.

božikovina
božikovina
božikovina ukras
božikovina
torta s ukrasom od božikovine
buket

Imela

Za ovu se biljku vjeruje da će donijeti sreću i mir svima koji prođu ispod nje, pa je ona pravi odabir za dan kada se slavi ljubav. Stoga ako se nađete ispod imele sa svojim suprugom, zagrlite se, a i poljubac je uvijek dobrodošao.

Imela je još jedna biljka koja se poput božikovine usred zime ističe svojim zelenilom te je također među najtraženijim biljkama u to doba godine. Njome možete na simpatičan način ukrasiti prostor te potaknuti romantiku. Napravite mjesto na kojem će se parovi moći fotografirati ispod ove jednostavne, a upečatljive biljke te stvoriti uspomenu s vjenčanja. Osim toga, svojim nježnim cvjetićima savršeno će se uklopiti u buket.

Božićna zvijezda

Božićna zvijezda, uz jelu i bor, jedna je od najčešćih biljaka koje se u blagdansko vrijeme nađu u našim domovima. Danas se božićnu zvijezdu može nabaviti u raznim bojama, stoga možete odabrati onu po vašem ukusu. Možete ju nositi samostalno u buketu ili pak u kombinaciji s borovim grančicama i božikovinom. Odlučite li se pak ukrasti prostor ovom biljkom, on će svakako odisati slavljeničkim raspoloženjem. Savršena je to biljka za zimsko vjenčanje.

božićna zvijezda zimsko vjenčanje
božićna zvijezda
božićna zvijezda

Jela

Božićna je to biljka bez koje su zimski mjeseci gotovo nezamislivi. Umetnite grančice jele u svoj buket i sigurno će podići cijeli izgled u trenu. Ako se udajete u prosincu, prostor ukrasite jelom, a na nju možete staviti poklone za goste, popis gostiju i mjesto sjedenja. Njezinim grančicama možete ukrasiti stol ili kutak za fotografiranje.

Uz svijeće i lampice toplih boja, ne sumnjamo da ćete postići jednu toplu, ugodnu i romantičnu atmosferu.

jela
vjenčana dekoracija
vjenčana dekoracija
dekoracija
dekoracija za zimsko vjenčanje
rever

Bršljan

Bršljan je zimzelena drvenasta biljka penjačica koja se ističe kožastim listovima, a oni na jednoj biljci mogu doći u više različitih oblika. Listovi mogu biti zeleni, prošarani kremastobijelim ili srebrenastim prugam. Idealna su opcija ako želite bogati buket, a još bolje izgledaju ako njima ukrasite vjenčanu salu.

bršljan
bršljan uređenje zimsko vjenčanje

Tulipani

Tulipani su savršen izbor zbog svojih čistih linija, stoga su odličan izbor za minimalistička vjenčanja, a svakako će unjeti dozu romantike. Osim toga, tulipani dolaze u svim bojama, uključujući i crnu pa ćete sigurno pronaći onaj koji vam se sviđa.

tulipani
tulipani buket
buket tulipana

Naravno, koju ćete biljku odabrati ovisi isključivo o vama, a naš je savjet da se poigrate bojama i oblicima. Na kraju krajeva, prepustite se čarima uređenja i zimskom duhu koji će svakako doprineti slavljaničkoj atmosferi.

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori