Najčudnije kućne biljke koje postoje, a koje smo odmah poželjeli imati

Najčudnije kućne biljke koje postoje, a
koje smo odmah poželjeli imati

Kaktuse, monstere, razne sukulente i sanseverije, vjerujemo možete prepoznati odmah. No kako vam zvuči “magareći rep” ili “trachyandra”? Ako već posjedujete biljke koje izgledaju slično ili poznato, mogli bi ste se odvažiti na kupnju onih neuobičajenih. Donosimo popis najčudnijih kućnih biljaka koje postoje, a želimo primjerak od svake.

Dolphin Succulents

U Japanu su ljudi doslovno poludjeli za ovom biljkom. Njezini sitni listići izgledaju kao mali dupini koji plivaju, pa je zato dobila takvo ime od milja. Njezino pravo ime je Senecio peregrinus, a za nju se brinite jednako kao i za ostale sukulente.

Trachyandra

Neobičan izgled ove biljke podsjeća na isprepletene tanke cijevi. Podrijetlom je iz istočne i južne Afrike, ali rasprostranjena je po cijelom svijetu.

Euphorbia Obesa

Ova biljka još nosi ime “Baseball Plant” jer svojim izgledom podsjeća na loptu. Može rasti do 15 centimetara u širinu, a unutar svojih listova skladišti vodu tako da kod zalijevanja nemojte pretjerivati.

Platycerium

Ova biljka dobila je ime “Staghorn Fern” jer svojim izgledom, zbog listova, podsjeća na životinjske rogove, pa na zidovima može dati taj pomalo lovački izgled. Ova biljka također u sebi skladišti vodu, a poput zračnih biljaka u prirodi raste tako da se svojim korijenjem čvrsto drži za neku drugu biljku. Možete ju postaviti tako da dobro izgleda na zidu.

Corkscrew Grass

Iako listovi ove biljke izgledaju kao da je netko uzeo škare i uredio ih, u pitanju je potpuno prirodan fenomen. Njezini spiralni listovi jako lijepo će izgledati ako ih posadite u vrtu, ali dobro rastu i u teglicama u dobro dreniranom tlu. Što se tiče zalijevanja nikada nemojte pustiti da se tlo potpuno osuši prije novog zalijevanja.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori