Journal Pets: Znate li koje su najbolje pasmine za život u stanu?

Journal Pets: Znate li koje su najbolje
pasmine za život u stanu?

Kada je riječ o kućnim ljubimcima u stanu, veličina je bitna. Ogromne šape i duge noge ne slažu se uvijek najbolje sa sićušnim životnim prostorom. Međutim, veličina vašeg psa nije jedino što je važno.

Prilikom odabira savršenog psa za svoj stan, također trebate uzeti u obzir koliko je određena pasmina energična, koliko je bučna, pa čak i prijateljska. Susjedi u neposrednoj blizini znače i puno druženja i susreta s novim ljudima i ostalim ljubimcima.

Nekim pasminama jednostavno život u stanu bolje odgovara te su sretnije kada im je vlasnik uvijek u vidokrugu. To ne znači da su druge pasmine loše, već samo da traže određene životne uvjete koje im život u stane ne omogućava. Donosimo vam 5 najboljih pasmina za život u stanu.

Pomeranac

Ova živahna pasmina je kugla puna dlakave energije. Nisu pasmina koja je pretjerano ovisna o vlasniku, stoga čine dobrog kućnog ljubimca svima nama koji dosta vremena provodimo izvan kuće.

Pomerancima su potrebne svakodnevne šetnje kako bi potrošili svoju energiju te im je potrebno tjedno četkanje. Oni su također entuzijastični “lajači”, pa je potrebno rano treniranje kako bi ovi psi naučili kada je lajanje prikladno.

Mops

Prepoznatljivi po svojem mekanom i stisnutom licu, mopsi su razigrani i odani kućni ljubimci. Moraju biti što više i što češće u blizini svojih vlasnika te im samoća nimalo ne odgovara.

Ovi psi uglavnom nisu glasni, što znači da nije potreban poseban trening kako bi vaši susjedi bili sretni. Zbog neaktivnosti, tišine i svoje veličine, mopsi čine dobrog kućnog ljubimca za stanove bilo koje veličine.

Maltezer

Maltezer je vrlo cijenjen ljubimac već preko 2000 godina. Budući da nemaju poddlaku i ne linjaju se pretjerano, ovi psi bi mogli biti idealni ako živite s njima u neposrednoj blizini i manjem prostoru.

Oni su simpatični psi, ali često pate od razdvojenosti, tako da su najprikladniji za osobe koje su često kod kuće ili pak rade od kuće.

Jack Russell terijer

Jack Russell terijer je jedna veoma aktivna i energična pasmina koja može biti idealan sustanar u stanu. Ovi psi su također odlični čuvari koji će vas sigurno obavijestiti ako netko dolazi na vaša ulazna vrata.

S obzirom na njihovu visoku razinu energije, najbolje odgovaraju vlasnicima koji žive aktivan život te vole provoditi vrijeme na otvorenom. Oni će biti odlični kućni ljubimci koji će vas nasmijavati, no izuzetno je bitno da su im sve fizičke potrebe zadovoljene.

Engleski buldog

Engleski buldog je jedna od popularnijih pasmina za život u stanu. Ova pasmina odgovara čak i obiteljima s malom djecom. Kratke šetnje i drijemanje u krilu svog vlasnika je sve što ovi psi žele.

Imajte na umu da pratite njihov unos hrane jer su ovi psi često lijeni i lako mogu postati pretili. Buldozi nisu zahtjevni ljubimci te će se bez problema prilagoditi bilo kakvim životnim uvjetima, pa tako i životu u manjem prostoru. 

Tekst: World Dog Finder

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori