Nagrada za IKEA lampu s bežičnim punjenjem

ikealampa2

IKEA Riggad radna lampa koja u svojem postolju ima integriranu mogućnost bežičnog punjenja mobilnih telefona osvojila je prestižnu iF nagradu za dizajn najbolje rasvjete u 2016. godini. “Želio sam dizajn koji će omogućiti da se punjač lako uklopi u postojeće uređenje doma i postane njegovom prirodnom dopunom. Jednako mi je važno bilo da uređaj bude jednostavan za korištenje. Rezultat je podloga za punjenje s jednostavnim, ali zanimljivim dizajnom”, objasnio je David Wahl, dizajner lampe.

ikealampa3

Različite studije pokazale su kako je punjenje mobilnih telefona aktivnost koja za većinu ljudi predstavlja nužnu smetnju. Zbog toga je IKEA razvila Riggad, stolnu lampu koja puni mobitel dok radite kako bi se umanjila količina kablova za stolom.

Riggad radna lampa jedan je od proizvoda iz IKEA kolekcije za bežično punjenje. Proizvodi iz ove kolekcije koriste tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja. Većina današnjih proizvođača mobitela radi u skladu s ovim standardom te proizvodi Qi uređaje, a mobiteli koji nemaju Qi certifikat također se mogu puniti korištenjem Vitahult maske za bežično punjenje. Lampu možete kupiti u robnoj kući IKEA Hrvatska, po cijeni od 479 kuna.

ikealampa1

D.Č.

0