Zadnji tjedan listopada krcat je zanimljivim događanjima, okupili smo ih sve

Tjedan pred nama prepun je zanimljivih događanja koja će vas izmamiti van iz toplih domova. Pogledajte dobru predstavu, sjajne likovne radove, filmove iz svijeta arhitekture i dizajna, ali i otpješačite na Sljeme. Napravili smo presjek najzanimljivijih mjesta gdje se možete zaletjeti ovaj tjedan.

Bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, popularnom Meštrovićevom paviljonu, svakako posjetite šesto izdanje značajne kulturne manifestacije, Bijenala slikarstva i gostujuće izložbe irskih umjetnika Dubliners, koje će trajati sve do 5. prosinca. Bijenale predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije. 6. bijenale slikarstva bilježi i niz noviteta te novih suradnji. Svakako posjetite novouređeni podrum gdje možete vidjeti street art radove najeminentnijih hrvatskih street art i graffiti umjetnika.

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival

U zagrebačkoj Uraniji počelo je treće izdanje DA2 Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala, prvog međunarodnog natjecateljskog filmskog festivala u regiji i trećeg u svijetu koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. U Uraniji nas očekuje osam nagrađivanih dugometražnih filmova iz recentne svjetske produkcije, koji govore o najznačajnijim stvarateljima iz područja dizajna, arhitekture i umjetnosti. Uz uzbudljiv filmski program stručnjaci iz regije i svijeta gostuju uživo u samoj Uraniji, ali i u online emisiji Razgovori ŠTA DA? u kojoj se predstavljaju filmovi, upoznaju svjetski, regionalni i hrvatski kreativci i njihova djela. Više ovdje.

Duhovi Sljemena 2021.

Nakon 2 godine stanke ZTŠ opet organizira ludi provod za Noć vještica na najdražem nam brdu. Kao i do sada treking će biti score tipa tako da ćete uz obavezne kontrolne točke sami odabirati kontrolne točke koje ćete obići unutar 4 sata. Start i cilj bit će kod planinarskog doma Grafičar. Nakon utrke i noćnog bauljanja po Medvednici slijedi druženje u Grafičaru. Ne zaboravite se maskirati. Detalji ovdje.

Snjeguljica Cabaret

Snjeguljica Cabaret – cjelovečernja je zračno-akrobatsko-klaunska predstava nastala kao skupno osmišljeno djelo umjetnika akrobata i režijsko- dramaturško dvojca Ive Peter Dragan i Marije Antić. U procesu nastanka participirala je i publika Trikoa. Detalji ovdje.

Foto: Facebook, Unsplash

0