Vjetar u leđa poduzetnicima: Odabrani pobjednici natječaja “Pokreni nešto svoje”

Vjetar u leđa poduzetnicima: Odabrani pobjednici natječaja “Pokreni nešto svoje”

Samonikla

Danas su objavljeni rezultati šestog izdanja natječaja programa “Pokreni nešto svoje” koji kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva podržava projekte s pozitivnim društvenim utjecajem.

Vjetar u leđa poduzetnicima

Program „Pokreni nešto svoje“, kojim od 2016. godine ACT Grupa i Philip Morris Zagreb daju snažnu i toliko potrebnu podršku i vidljivost malim poduzetnicima koji mijenjaju svijet na bolje, nastavlja se i u 2022. Jedan od najvažnijih kriterija odabira dobitnika bila je društvena i ekološka održivost projekta, kao i održivost i potencijalno poslovanje sudionika te inovacije koje doprinose vrijednom društvenom utjecaju. Ovogodišnjih šest najboljih projekata koji će tijekom idućih šest mjeseci dobivati kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku i bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna su: BIFARD j.d.o.o. (Zagreb), Cidrani d.o.o. (Zagreb), Digicitye digitalne tehnologije d.o.o. (Zagreb), obrt Šuma Šuma, vl. Maja Subotić Šušak (Zagreb), obrt Organica Vita, vl. Maja Lazić (Vraneševci) te NADES Design (Zagreb).

„Program ‘Pokreni nešto svoje’ već šestu godinu sustavno daje vjetar u leđa hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte, a čiji je cilj dugoročni pozitivan utjecaj na cijelo društvo. Zahvaljujemo našem partneru Philip Morris Zagreb na sjajnoj suradnji kojom smo doveli inovaciju u svijet akceleratora i inkubatora i kreirali program podrške usmjeren onima koji doprinose ostvarenju ciljeva održivog razvoja. Čestitamo svim dobitnicima!”, izjavila je prilikom predstavljanja rezultata natječaja Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi, potpornoj organizaciji za razvoj impact poduzetništva.

Prijave iz cijele Hrvatske

Na natječaj je pristiglo ukupno 405 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene pred stručnom komisijom ušlo 14 projektnih ideja. Finalisti natječaja, a tako i dobitnici potpore, izdvojili su se inovacijom koja doprinosi vrijednom društvenom utjecaju, ali i održivošću i potencijalom njihovog poslovanja. Nakon što je s finalistima komisija obavila intervjue te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata kojima će, osim bespovratne financijske potpore u iznosu od 74.000 kuna, ACT Grupa i partner programa Philip Morris Zagreb osigurati i promociju te kontinuirano poslovno mentorstvo tijekom sljedećih šest mjeseci.

Osim financijskih pokazatelja koji svjedoče o uspjehu ovog programa, još više smo ponosni na to da smo svojom potporom pomogli u otvaranju radnih mjesta, omogućili ulaganje u infrastrukturu, proizvodne procese, pogone i razvoj novih proizvoda. Činimo to već šestu godinu zaredom i unaprijed se radujemo uspjesima ove generacije poduzetnica i poduzetnika, kojima od srca čestitam na dobivenoj potpori“, zaključila je na predstavljanju dobitnika Katica Šamija iz tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

Za provedbu šestog po redu programa Philip Morris Zagreb osigurao je 444.000 kuna, dok je kroz dosadašnjih pet izdanja ovog programa u impact poduzetništvo ukupno uložio više od tri milijuna kuna. Za svaku uloženu kunu ovi su vrijedni i inovativni poduzetnici stvorili dvije kune nove društvene vrijednosti, odnosno ostvaren društveni povrat iznosi više od šest milijuna kuna.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori