Submarine i ove godine pokreće tradicionalnu šarenu humanitarnu akciju

Submarine i ove godine pokreće
tradicionalnu šarenu humanitarnu akciju

Brend Submarine u svom DNK ima upisano društveno odgovorno poslovanje, a brojne humanitarne akcije nerijetko i sami pokreću. Tako su i ove godine pokrenuli, već tradicionalnu prodaju šarenih čarapica, koje su za ovu priliku sami dizajnirali, a napravljene su u suradnji s domaćim artističkim brendom Dogma socks. 

Submarine pomaže Hrvatskoj zajednici za Down sindrom

Upravo je ožujak mjesec podizanja svijest o sindromu Down nošenjem rasparenih čarapica te se na taj način ukazuje na podršku ali i razumijevanje osoba sa Down sindromom. Osobe s Down sindromom nisu samo vezane uz teže mentalne disfunkcije, one trebaju veću pažnju društva jer tijekom svog odrastanja trebaju specifične rehabilitacijske postupke i metode učenja.

Kupnjom Submarine čarapica pomažete direktno Hrvatskoj zajednici za Down sindrom, kojima ide sav prihod od prodaje. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena likovnim i glazbenim radionicama s djecom, što će biti dostatno za 60 radionica, koje će okupiti više od 250 djece s Down sindromom. 

Prikupljena sredstva idu za radionice mališanima

Nama kao Udruzi svaka pomoć puno znači, a posebno nam znači humanitarna akcija koju za nas već tradicionalno organiziraju naši prijatelji iz Submarinea. Djeca s Down sindromom pokazuju nesebičnu ljubav, to su zagrljaji koje pamtite za cijeli život, i vjerujemo kako su upravo tu njihovu nesebičnost i ljubav prepoznali u Submarineu. Djeci će radionice za koje smo namijenili sredstva uistinu puno pomoći, a to su sredstva koja mi sami ne bismo mogli namaknuti, i zato smo još više zahvalni našim prijateljima što su nam i ove godine podrška. Moram samo iskoristiti priliku da zahvalim i svima koji će se odazvati humanitarnoj akciji i kupiti čarapice, jer vaša donacija mališanima će puno značiti.“ izjavila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Ovaj mjesec nosimo različite čarape kao znak potpore

Ponosni smo što smo i ove godine imali priliku sudjelovati u divnoj humanitarnoj akciji koja je postala već tradicionalna, pa smo i ove godine dali sve od sebe da čarapice hrvatske proizvodnje budu što kvalitetnije ali i što šarenije, jer upravo Dan osoba s Down sindromom obilježavamo noseći što šarenije i što različitije čarapice.“ izjavila je Morena Makar, Dogma socks.

Iznimno nam je drago što smo i ove godine mogli pokrenuti akciju prodaje čarapica upravo u ožujku, mjesecu kad su naše misli usmjerene na teškoće koje u svakodnevnom životu prolaze osobe s Down sindromom. Iz godine u godinu ova humanitarna akcija poprima sve veći obim te od ove godine izlazimo iz granica Zagreba pa vaš primjerak šarenih čarapica možete kupiti i u drugim gradovima gdje posluje Submarine, Splitu, Rijeci i Zadru, ukupno na 12 lokacija. Submarine će i dalje nastaviti brinuti o skupinama kojima se pruža manje mogućnosti, kako bismo svi skupa živjeli u pravednijem društvu.“ izjavio je Luka Jureško, Submarine COO.

Kako biste osigurali svoj primjerak, požurite u Submarine, jer broj čarapica je ograničen. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori