Škola magije u Hrvatskoj opet otvara vrata vješticama i čarobnjacima

Škola Magije je kulturno-edukativni projekt Udruge ljubitelja Harryja Pottera ”Ministarstvo Magije Hrvatska” u suradnji s Domom Mladih Rijeka koji već treću godinu za redom ”obrazuje” mlade vještice i čarobnjake osnovnoškolske dobi u dvorcu Stara Sušica.

Škola Magije zamišljena je kao dvodnevno magično druženje istomišljenika i ljubitelja Harryja Pottera uz niz kreativnih radionica pretvornih u nastavne predmete kojih se ni Hogwarts ne bi posramio. 

Nastavni plan obuhvaća predmete poput travarstva, čarobnih napitaka, povijesti  magije, obrane od mračnih sila…

Za razliku od Hogwartsa kurikulum Škole Magije Stara Sušica temelji se na hrvatskim mitovima, legendama i  folkloru, te kulturnoj i prirodnoj raznolikosti. Uz to predavanja imaju socijalni i poučni karakter pa se tako primjerice na predavanju obrane od mračnih sila djeca susreću s temama bullyinga i kako se od njega zaštiti. Osim pregršt predavanja djeca pohađaju treninge iz metloboja. Glavni cilj škole je da se djeca zabave i kroz prizmu magičnog svijeta Harryja Pottera nauče neke važne životne lekcije.

Kao i u priči autorice J.K.Rowling djeca do dvorca putuju vlakom koji polazi iz Zagreba i Rijeke, te su po dolasku svrstana u četiri doma (bazirana na slavenskoj mitologiji) za koja svojom aktivnošću i ponašanjem skupljaju bodove te se bore za osvajanje međudomskog pokala. 

Sljedeća Škola Magije održava se 10.-11.8.2019., a djecu možete putem ovog linka: https://forms.gle/mgnGKhoRjD3ycb6B8 

Za sve dodatne upite i informacije možete se javiti na udruga@ministarstvomagije.hr

3