Purina traži inovativne start-upove kojima su u fokusu ljubimci

Purina traži inovativne start-upove
kojima su u fokusu ljubimci

Nestlé Purina PetCare obogaćuje živote za kućne ljubimce i ljude koji ih vole. Osnovana 1894. godine, Purina je pomogla psima i mačkama da žive dulje i zdravije, nudeći znanstveno utemeljene prehrambene inovacije. Purina proizvodi jedni od najpouzdanijih i najpopularnijih svjetskih proizvoda za njegu kućnih ljubimaca, uključujući Purina ONE, Felix, Gourmet, Friskies, Darling, Pro Plan i Chow. Više od 500 znanstvenika, veterinara, nutricionista i stručnjaka za njegu kućnih ljubimaca osigurava našu predanost u nenadmašnoj kvaliteti i prehrani. Purina promiče odgovornu brigu o kućnim ljubimcima kroz naša znanstvena istraživanja, naše proizvode i podršku organizacijama povezanima s kućnim ljubimcima. Purina je dio tvrtke Nestlé, globalnog lidera u prehrani, zdravlju i dobrobiti.

Inovativni programi

Purina poziva najkreativnije europske tvrtke (među njima i hrvatske) koje se bave razvijanjem proizvoda ili usluga za kućne ljubimce da budu dio najnovijeg izdanja inovativnog programa Unleashed. Pod pokroviteljstvom Purina Accelerator Laba, Unleashed poziva sve zainteresirane da se uključe do 31.12. u akceleracijski program za područje Europe, Bliskog Istoka i u Sjeverne Afrike, koji će se kroz drugu godinu zaredom održati i u Hrvatskoj.

Cilj programa Unleashed je otkriti i nove start-upove koji su u svom radu usredotočeni na razvijanje inovativnih proizvoda i usluga za kućne ljubimce te im tako pomoći u njihovom rastu i razvoju. Start-up tvrtke ocjenjivat će se na temelju relevantnosti njihove ideje te pouzdanosti i održivosti njihovog poslovnog modela. Svaki start-up odabran u Unleashed programu bit će izabran i podržan od strane odabranog tima Purininih stručnjaka kako bi se ubrzao njihov rast kroz strukturirani, financirani projekt tijekom 24 tjedna. Ovo je treća godina u kojoj se projekt provodi, a druga u Hrvatskoj. Odabrat će se do šest pobjedničkih start-upova koji će u potpunosti imati podršku multidisciplinarnog Purina tima u cilju njihova daljnjeg razvoja. Tijekom programa, poduzetnici i zaposlenici Purine zajedno će raditi na projektu razmjene vrijednosti, uz financiranje do 360 tisuća kuna.

Program je ranije podržao poduzetnike inovatore kao što je primjerice tim koji stoji iza brenda BorrowMyDoggy, brzorastuće britanske tvrtke koja pomaže vlasnicima kućnih ljubimaca da pronađu zajednicu ljubitelja pasa u svojim lokalnim četvrtima. „U 2021. godini se po drugi puta Unleashed program provodi u Hrvatskoj. Projekt za cilj ima iskreno partnerstvo u testiranju i učenju, a do sada je pokazao koliko su i start-upovi i Purina timovi uistinu imali koristi kroz jedinstveni dizajn našeg akceleratora. Izuzetno se veselim našoj drugoj godini i pozivam sve start-upove da se prijave”, izjavila je Daria Milolož Brand Manager u Purini za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Zatvaranje prijava je 31. prosinca 2021., objava pobjednika bit će u travnju 2022. godine, a trajanje akceleracijskog programa predviđa se za period travanj – listopad 2022. godine. Za sudjelovanje se prijavite ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori