Prvi maj se nakon dvije godine vraća u Maksimir, program je bolji nego ikad – evo što nas sve čeka

Prvi maj se nakon dvije godine vraća u Maksimir, program je bolji nego ikad – evo što nas sve čeka

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, ove se nedjelje proslava Praznika rada vraća u Maksimir. Upravo u Maksimiru zagrepčani već desetljećima tradicionalno obilježavaju ovaj važan dan, pa je povratak slavlja velika stvar. Organizira se zanimljiv i atraktivan gastronomski, glazbeni i plesni program, a slavlju će prisustovati i gradonačelnik.

Praznik rada u Maksimiru

Ove godine program je bolji i bogatiji nego ikad – već od 10:30 ujutro kreće podjela 30.000 porcija graha i 15.000 pocija štrukli, a posjetitelje će brojni izvođači zabavljati sa čak dvije pozornice. Na velikoj će pozornici nastupati poznatiji izvođači, a na maloj će se održavati dječji program i program lokalnih kulturnih društava.

Jutro će započeti uz jogu i razgibavanje uz glazbu, nastaviti se nastupom zagrebačkog orkestra ZET-a, a najveće veselje obilježava koncert Novih Fosila. Sanja, Marinko i Zec pjevat će najveće hitove Novih Fosila od 12:15 do 14:15. Nakon Novih Fosila slijedi orkestar “Ivan Goran Kovačić” s koncertom filmske glazbe, a program će zatvoriti DJ Rea. U jednom će se trenutku s velike pozornice svim prisutnima obratiti i gradonačelnik. Tijekom cjelodnevne proslave, Zagrepčane će na više lokacija u parku Maksimir zabavljati Kraljevi ulica.  

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori